• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مقایسه هوش معنوی و خود انضباطی پرستاران زن و مرد در بخش‌های ویژه و عمومی بیمارستان‌های شهر تهران
تعداد صفحات 8
نویسنده کبری رضایی حقیقت - آناهیتا خدابخشی‌ کولایی
مشخصات نشریه فصلنامه پژوهش در دین و سلامت - دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شماره 1
تاریخ انتشار زمستان - 1394
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 10-3
زبان فارسی
کلید واژه تهران  پرستاران  پرستاران زن  هوش معنوی  پرستاران مرد  بیمارستان‌های شهر تهران  پرستاران بیمارستان‌های تهران  بخش مراقبت ویژه  خود انضباطی  بخش عمومی  
چکیده سابقه و اهداف: برخورداری از هوش معنوی و خودانضباطی تأثیر بسزایی در خدمات‌رسانی کادر درمانی به بیماران دارد و دارا بودن این ویژگی در پرستاران بخش ویژه از اهمیت بیش‌تری برخوردار است. بنابراین در این پژوهش به بررسی هوش معنوی و خودانضباطی در مردان و زنان پرستار شاغل در بخش­­های ویژه و عمومی بیمارستان­­های شهر تهران پرداخته شده است.
مواد و روش‌ها: مطالعه به صورت توصیفی- مقایسه‌یی است که بر روی ۱۸۰ نفر از پرستاران زن و مرد شاغل در بیمارستان­­های دانشگاهی تهران، به صورت تصادفی- خوشه‌یی چند مرحله‌یی انجام شد. برای جمع‌آوری داده­­ ها، از پرسش‌نامه‌ی خودانضباطی و پرسش‌نامه‌ی هوش معنوی استفاده شد. در نهایت، تحلیل داده‌ها با استفاده از واريانس چندمتغيري (MANOVA) انجام پذیرفت.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد تفاوت معناداری بین پرستاران بخش ویژه و عمومی، از نظر هوش معنوي و خودانضباطی وجود ندارد (p < ۰,۰۵). همچنین، تفاوت گروه‌های زن و مرد از نظر هوش معنوي معني­ دار نیست (p < ۰.۰۵)؛ اما تفاوت دو گروه زن و مرد پرستار، از نظر متغيرهاي خودانضباطی معني‌دار است (p < ۰.۰۵) و زنان از خودانضباطی بالاتری برخوردارند.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتیجه‌های پژوهش حاضر، می‌توان گفت که خودانضباطی و هوش معنوی در کار با بیماران در بخش‌های درمانی، از متغیرهای روان‌شناختی مؤثر است و در امر آموزش و به کارگماری پرستاران باید به این موردهای خاص، توجه ویژه داشت.

کد مقاله 33991
تعداد بازدید 234

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397