• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان میزان شیوع رفتارهای پرخطر جنسی و آگاهی از بیماری‌های مقاربتی میان ساکنین موقت در گرمخانه‌های شهر تهران
تعداد صفحات 11
نویسنده تارا اختر خاوری - بهنام ندرلو
مشخصات نشریه فصلنامه دانشگاه علوم پزشكي البرز سال 8 شماره 3
تاریخ انتشار تابستان - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 235-225
زبان فارسی
کلید واژه بهداشت باروری  تهران  رفتار جنسی ناایمن  رفتارهای پرخطر  بیماری‌های مقاربتی  رفتارهای جنسی  بیماری‌های مقاربتی جنسی  رفتارهای پرخطر جنسی  بی‌خانمانی  افراد بی‌خانمان  رابطه جنسی ناامن  گرمخانه  
چکیده زمینه: رفتارهای پرخطر جنسی که شیوع بالایی در بین افراد بی خانمان دارند، فرد را در معرض ابتلا به بیماری های مقاربتی قرار می‌دهند. درک میزان آگاهی افراد پیرامون بیماری های مقاربتی و شناخت رفتارهای پرخطر رایج در این گروه، مبنایی برای تدوین برنامه های آموزشی مناسب را فراهم می‌کند.
هدف: این مطالعه به منظور برآورد آگاهی افراد، از بیماری های مقاربتی و شیوع رفتارهای پرخطر رایج در میان افراد بی خانمان شهر تهران انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی در سال 1396 با حجم نمونه 306 نفر و با نمونه گیری تصادفی انجام شد. برای مصاحبه از پرسشنامه ای حاوی 45 سوال متشکل از چهار بخش اطلاعات جمعیت شناسی، آگاهی از بیماری های مقاربتی، آگاهی از رفتارهای پر خطر و نیز نظرسنجی استفاده شد. جهت محاسبات آمار توصیفی نیز از نرم افزار IBM SPSS Statistics v21 استفاده گردید.
یافته ها: میزان آگاهی در 80 درصد از افراد ضعیف بود و شناخته شده ترین بیماری هپاتیت B بود. 64 درصد از افراد کم سواد بوده و همگی حداقل یک رفتار پرخطر را داشتند. رابطه جنسی خشن بیشترین شیوع و همجنس گرایی کمترین شیوع را داشتند.
نتیجه گیری: عواملی نظیر بی سوادی، آگاهی اندک پیرامون رفتارهای پرخطر، شیوع بالای این رفتارها و قرارگیری در محدوده سنی فعال از لحاظ تولیدمثل افراد بی خانمان را تهدید می‌کند. این مطالعه نشان داد نیازمند تدوین کارگاه های آموزشی ای در گرمخانه ها هستیم که میزان سواد افراد و ناهمگونی آگاهی پیرامون بیماری های مختلف مقاربتی را در نظر بگیرند.

کد مقاله 33832
تعداد بازدید 211

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397