• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تأثیر بازی درمانی والدمحور بر خلاقیت کودکان پیش دبستانی
تعداد صفحات 7
نویسنده ناهید حسینی - حمید حجتی - گلبهار آخوندزاده
مشخصات نشریه دوماهنامه آموزش پرستاري - انجمن علمي پرستاري ايران شماره 3 پیاپی 35
تاریخ انتشار مرداد و شهریور - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 52-46
زبان فارسی
کلید واژه خلاقیت  کودکان پیش دبستانی  بازی درمانی مبتنی بر رابطه والد کودک  خلاقیت کودکان  گلستان (استان)  بازی‌ درمانی  بازی درمانی کودک محور  کردکوی (شهرستان)  
چکیده مقدمه: بازی برای کودک نیازی غریزی برای تداوم شادمانی، زبانی جهت ارتباط و ابراز خود و کشف پیرامون خود می باشد. بازی موثرترین روش تربیتی در دوره پیش دبستانی است. همواره یکی از اهداف مهم در این دوره آموزش و پرورش خلاقیت به کودکان پیش دبستانی بوده است. لذا مطالعه حاضر با هدف اثربخشی مدل بازی درمانی رابطه والد-کودک بر خلاقیت کودکان پیش دبستانی انجام شد.
روش: مطالعه تجربی با طرح پیش آزمون-پس آزمون بر روی ۶۰ کودک پیش دبستانی شهرستان کردکوی در استان گلستان در سال ۱۳۹۷ به صورت تصادفی ساده در یک گروه آزمون و دو گروه کنترل انجام شد. در گروه آزمون بر اساس پروتکل، بازی درمانی والد محور در ۱۰ جلسه ۴۵ تا ۶۰ دقیقه ای و در گروه کنترل (1) بازی کودک محور و گروه کنترل (2) آموزش های روتین پیش دبستانی انجام شد. ابزار گرد آوری داده، آزمون تفکر خلاق تورنس (TTCT) نسخه تصویری فرم B بود. اطلاعات توسط نرم افزار آماری SPSS21 و آمار توصیفی (جدول، میانگین، انحراف معیار) و آمار استنباطی (تی زوج و آنالیز واریانس) تجزیه و تحلیل شد.
یافته: میزان خلاقیت قبل از مداخله در گروه بازی والد محور با میانگین و انحراف معیار 68/40 ± 5/147، در گروه بازی درمانی 29/34 ± 12/124 و گروه روتین 24/33 ± 55/145 نشان داده شد که آزمون آماری انالیز واریانس بین سه گروه اختلاف معنی داری را نشان نداد (8/0 = P). آزمون آنالیز واریانس نشان داد بعد از مداخله میزان خلاقیت بین گروه های بازی والد محور 54/47 ± 55/151، بازی درمانی کودک محور 09/34 ± 7/130 و گروه روتین 26/36 ± 3/146 اختلاف معنی داری می باشد (23/0 = P).
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد بازی والدمحور بر اساس الگوی والدمحور در مقایسه با دو گروه دیگر نیز بر میزان خلاقیت کودکان پیش دبستانی تاثیر ندارد. ولی با این حال می توان از این روش درمانی کم هزینه و اثربخش که به کمک والدین می باشد در جهت رشد و پرورش کودکان پیش دبستانی استفاده شود.

کد مقاله 33772
تعداد بازدید 217

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397