• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تأثیر آموزش تربیت جنسی بر آگاهی، نگرش، و عملکرد مادران در پاسخ به سوالات دختران
تعداد صفحات 12
نویسنده فاطمه گلی - ناصر محمدی احمدآبادی
مشخصات نشریه فصلنامه سلامت روان کودک (تحول روان‌شناختی کودک سابق) شماره 2 پیاپی 19
تاریخ انتشار تابستان - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 92-81
زبان فارسی
کلید واژه دختران نوجوان  دانش‌آموزان دختر  تربیت جنسی  میزان آگاهی  رفتارهای جنسی  نگرش مادران  کرج (شهرستان)  دانش‌آموزان پایه ششم  عملکرد مادران  آگاهی مادران  سؤالات جنسی  نوع نگرش  
چکیده زمینه و هدف: تربیت جنسی یک مقوله بسیار مهم تربیتی است و در این میان میزان آگاهی، نوع نگرش، و عملکرد مادران بیشترین نقش را در تربیت رفتارهای جنسی سالم فرزندان دارد. در این راستا، پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر مداخله آموزشی بر پاسخ­گویی مادران به سوالات جنسی دختران پایه ششم، انجام شد.
روش: طرح پژوهش حاضر نیمه ­آزمایشی از نوع پیش ­آزمون- پس ­آزمون با گروه گواه است. نمونه مورد مطالعه شامل 30 مادر دارای دانش‌آموز دختر مشغول به تحصیل در پایه ششم دبستان منطقه 2 آموزش و پرورش شهرستان کرج در سال 1396-1395 بود که به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه، جایدهی شدند (هر‌ گروه 15 نفر). برای جمع‌آوری داده‌ها، از پرسشنامه دانش، نگرش، و عملکرد تربیت جنسی مستوفی و همکاران ( 1395) استفاده شد. مادران گروه آزمایش، به مدت 9 هفته و هر هفته 11 ساعت تحت آموزش تربیت جنسی قرار گرفتند. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از تحلیل کوواریانس یک­ متغیره و چندمتغیره استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد پس از کنترل آماری اثر پیش آزمون، تفاوت معناداری در نمرات پس آزمون مؤلفه‌های آگاهی یا دانش، نگرش و عملکرد در دو گروه آزمون و گواه مشاهده می‌شود (0/05 P).
نتیجه‌گیری: بر‌ اساس نتایج حاصل از پژوهش حاضر، می‌توان گفت: آموزش تربیت جنسی باعث توانمند‌سازی مادران در پاسخگویی به سوالات جنسی دختران نوجوان و افزایش دانش، نگرش، و عملکرد آنان می‌شود. بنابراین، با توجه به اطلاعات ناکافی والدین به ویژه مادران در مورد پاسخگویی به سوالات جنسی نوجوانان، ارائه راهکارها و آموزش‌هایی جهت افزایش سطح آگاهی مادران و تغییر نگرش آنها، ضروری است.

کد مقاله 33751
تعداد بازدید 258

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397