• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی درمان بین سیستمی پیمان‌شکنی بر اعتماد زناشویی زنان آسیب‌دیده از پیمان‌شکنی همسر
تعداد صفحات 24
نویسنده مرتضی عباسی - منصور سودانی - غلامرضا  رجبی - رضا خجسته مهر
مشخصات نشریه فصلنامه زن و جامعه (جامعه‌شناسی زنان سابق) شماره 2 پیاپی 38
تاریخ انتشار تابستان - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 62-39
زبان فارسی
کلید واژه پیمان‌شکنی زناشویی  بی‌وفایی  بی‌وفایی زناشویی  مردان بی‌وفا  اعتماد زناشویی  زنان آسیب‌دیده از خیانت همسر   درمان بین سیستمی پیمان‌شکنی  اهواز (شهرستان)  
چکیده پیمان‌شکنی و بی‌وفایی، نوعی اختلال و بیماری در رفتار به ­شمار می­رود؛ زیرا با توجه به عوارض نابهنجار و نامطلوبی که به همراه دارد، آسیب­ها و مشکلات مختلفی را هم برای همسر پیمان­شکن و هم برای همسر آسیب­ دیده ایجاد می‌کند. هدف این پژوهش، اثربخشی درمان بین­ سیستمی پیمان­شکنی بر اعتماد زناشویی زنان آسیب‌دیده از پدیده­ پیمان‌شکنی همسر بود. روش پژوهش آزمایشی تک ­موردی از نوع طرح­های خط پایه چندگانه ناهمزمان بود. جامعه آماری کلیه­ زنان آسیب‌دیده از پیمان‌شکنی همسر شهر اهواز بودند که با در نظر گرفتن شرایط ورود و خروج و مصاحبه­ شفاهی و زنانی که در مقیاس اعتماد نمره­ پایین‌تر از 72 کسب نمودند؛ 3 زوج به صورت هدفمند انتخاب و به مدت 8 جلسه 90 دقیقه­ ای به صورت جداگانه تحت درمان بین سیستمی پیمان شکنی قرار گرفتند. ابزار پژوهش شامل مقیاس اعتماد در روابط بین فردی رمپل و هولمز Rempel & Holmes, 1986) بود. داده­ ها با استفاده از تحلیل دیداری (رسم نمودار)، معنی­ داری بالینی (شاخص تغییر پایا و مقایسه هنجاری) و فرمول درصد بهبودی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته نشان داد، زنان مورد پژوهش در اعتماد زناشویی (87/34%) افزایش در مراحل درمان و (07/40%) استمرار در مراحل پیگیری نشان دادند. در بررسی مقایسه­ های هنجاری، یافته­ ها نشان داد که t به­ دست آمده، بزرگتر از جدول با درجه­ آزادی 31 است. لذا می­ توان گفت دو گروه بهنجار و آشفته در متغیر اعتماد زناشویی از نظر بالینی متفاوت نیستند. بنابراین می­توان نتیجه گرفت، درمان بین­ سیستمی پیمان شکنی در افزایش اعتماد زناشویی زنان آسیب دیده از پیمان شکنی مؤثر است. لذا می­توان از این درمان در جهت کاهش آلام روان­شناختی زوجین آسیب دیده از پیمان­شکنی و بهبود روابط زناشویی آن­ها در مراکز مشاوره خصوصی و دولتی استفاده نمود.

کد مقاله 33648
تعداد بازدید 174

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397