• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان پیش بینی گرایش به خودکشی بر مبنای جنسیت، وضعیت تأهل، راهبردهای مقابله‌ای، جهت‌گیری مذهبی و میزان افسردگی
تعداد صفحات 16
نویسنده یاسمن عماد - حبیب هادیان فرد
مشخصات نشریه فصلنامه روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران (مصوب وزارت بهداشت) شماره 2 پیاپی 97
تاریخ انتشار تابستان - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 193-178
زبان فارسی
کلید واژه جنسیت  خودکشی  افسردگی  جهت‌گیری مذهبی  راهبردهای مقابله‌ای  دانشجویان دانشگاه شیراز  وضعیت تأهل  گرایش به خودکشی  دانشجویان کارشناسی  سبک مقابله‌ای ناکارآمد  
چکیده اهداف: هدف پژوهش حاضر، بررسی نقش جنسیت، وضعیت تأهل، راهبردهای مقابله‌ای، جهت‌گیری مذهبی و میزان افسردگی در پیش‌بینی خطر خودکشی است.
مواد و روش ها: پژوهش از نوع همبستگی و بر حسب نوع استفاده از نتایج، کاربردی است. نمونه مطالعه‌شده شامل ۲۶۰ نفر از دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه شیراز در سال تحصیلی ۱۳۹۱-‌۱۳۹۰ است که به روش نمونه‌گیری خوشه‌ای چند‌مرحله‌ای انتخاب و با پرسش‌نامه‌های راهبردهای مقابله‌ای کارور و شیرر (شکل کوتاه)، جهت‌گیری مذهبی آلپورت (شکل کوتاه)، افسردگی بک-۲ و مقیاس انگاره‌پردازی خودکشی بک اندازه‌گیری شدند. داده‌ها با استفاده از روش آماری رگرسیون به شیوه ورود و به کمک نرم‌افزار SPSS تحلیل شدند.
یافته ها: ضرایب رگرسیون حاکی از آن است که جنسیت مذکر (۸۳/۰ = B)، سبک مقابله ناکارآمد (۹۱/۵ = B)، مشخصاً راهبردهای مقابله‌ای انکار (۰۴/۱ = B)، خود‌سرزنش‌گری (۸۱/۰ = B) و نداشتن درگیری رفتاری (۴۹/۰ = B) می‌توانند به طور مثبت و معناداری خطر خودکشی را پیش‌بینی کنند، این در حالی است که راهبرد مقابله‌ای پذیرش (۴۸/۰- = B) این خطر را به طور منفی و معناداری پیش‌بینی می‌کند. نتایج نشان می‌دهد متغیرهای مذکور در قوی‌ترین معادله پیش‌بین، ۷۸ درصد واریانس خطر خودکشی را می‌کنند.
نتیجه گیری: از آنجایی که سبک مقابله‌ای ناکارآمد کلیدی‌ترین مؤلفه در پیش‌بینی خطر خودکشی است، شایسته است روان‌شناسان در مواجهه با مراجعینی که در معرض خطر خودکشی قرار دارند، توجه بیشتری به آموزش شیوه‌های مقابله داشته باشند.

کد مقاله 33622
تعداد بازدید 137

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397