• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان جامعه‌پذیری و طلاق: بررسی پدیده طلاق با رویکرد فرایندی
تعداد صفحات 13
نویسنده اسماعیل بلالی - اسدالله نقدی - راهله جعفری
مشخصات نشریه فصلنامه تحقیقات کیفی در علوم سلامت - دانشگاه علوم پزشكی كرمان سال 8 شماره 1 پیاپی 51
تاریخ انتشار بهار - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 56-44
زبان فارسی
کلید واژه جامعه‌پذیری  زنان مطلقه  کرمانشاه  تعهد  خانواده  تحلیل محتوای کیفی  طلاق  هرسین (شهرستان)  رویکرد فرایندی  
چکیده مقدمه: ضعف مطالعات انجام شده در تبیین پدیده طلاق در آن است؛ که با رویکردی فرایندی به مطالعه آن نپرداخته‌اند. هدف از این مطالعه، پرداختن به مسئله طلاق با رویکرد فرایندی بود. آسیب‌شناسی فرایندی که در آن فرد با خروج از یک نوع جامعه‌پذیری (جامعه‌پذیری در خانواده مبدأ)؛ به نوع دیگری از جامعه‌پذیری وارد می‌شود از نکاتی کلیدی است؛ که در اغلب تبیین‌های طلاق مورد غفلت قرار می‌گیرد.
روش‌: این پژوهش از نوع کیفی بود؛ که به روش تحلیل محتوای کیفی جهت‌دار انجام شد. داده‌ها از طریق مصاحبه‌های عمیق با 30 نفر از زنان مطلقه در شهرستان هرسین استان کرمانشاه به روش نمونه‌گیری هدفمند به دست آمد. ملاک خاتمه مصاحبه‌ها، اشباع نظری بود. ملاحظات اخلاقی در مصاحبه‌ها رعایت گردید و شواهد مربوط به اعتبار لحاظ شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد؛ شناخت‌های ناقص، چندگانه، تصمیم‌های احساسی و ناپخته، بی‌علاقگی و عدم جذابیت از عوامل طلاق در فاز بررسی اولیه زوجین بود؛ و در طی زندگی مشترک عواملی چون تفاوت‌ها، کلیشه‌ها، دخالت‌ها و نظایر آن دخالت داشتند.
نتیجه‌گیری: تبعات مثبت و منفی متعددی برای طلاق گزارش‌شده است که تبعات منفی بر مثبت آن می‌چربند. این تبعات در سه دسته اجتماعی، روانی و جسمی قابل‌بررسی می‌باشند. هرگونه برنامه‌ریزی برای کاهش طلاق مستلزم آن است؛ که به طلاق به‌عنوان یک فرایند توجه شود که از جایی شروع و در ‌جایی ختم می‌شود. در این فرایند باید به نوع جامعه‌پذیری زوجین که از خانواده‌های مبدأ خود به ارمغان می‌آورند توجه جدی شود.

کد مقاله 33546
تعداد بازدید 192

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397