• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی زوج درمانی مبتنی ‌بر نظریه انتخاب بر تعهد اجتماعی زوجین
تعداد صفحات 8
نویسنده حسین عباسی مولید - احمد احمدی علون آبادی - مریم فاتحی‌زاده - فاطمه ب‍ه‍رام‍ی‌ خوندابی
مشخصات نشریه فصلنامه آموزش و سلامت جامعه - دانشگاه علوم پزشکی همدان شماره 2
تاریخ انتشار تابستان - 1396
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 10-3
زبان فارسی
کلید واژه زوج درمانی  تعهد به ازدواج  زندگی خانوادگی  تعهد زناشویی  اصفهان  مهارت‌های زندگی  تعهد  زوجین شهر اصفهان  آموزش مهارت‌های زندگی  زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره  نظریه انتخاب  زوج‌های ناسازگار  وفاداری  وفاداری به خانواده  تعهد اجتماعی  زوج‌ درمانی گروهی  عهدشکنی  وفاداری در زناشویی  تعهد زوجین  
چکیده سابقه و هدف: وفاداری به همسر و تعهد نسبت به ازدواج و خانواده، یکی از مهم‌ترین فاکتورهای تضمین‌کننده ماندگاری ازدواج و سلامت نهاد خانواده است که در مطالعات نوین خانواده و ازدواج مورد توجه جدی پژوهشگران قرار گرفته است. در این ‌راستا، هدف از پژوهش حاضر تعیین تأثیر زوج‌‌درمانی مبتنی‌ بر نظریه انتخاب بر تعهد اجتماعی زوجین بود.
مواد و روش‌‌ها: پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه‌تجربی با طرح پیش‌آزمون- پس‌آزمون همراه با گروه کنترل بود که در بین زوجین داوطلب مراجعه‌کننده به مراکز مشاوره و خدمات روان‌شناختی شهر اصفهان در سال 1394 اجرا گردید. نمونه آماری‌ پژوهش را 32 زوج ناسازگار تشکیل دادند که به ‌روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند و به‌صورت تصادفی در گروه‌های آزمون (16 زوج) و کنترل (‌16 زوج) قرار گرفتند. اعضای گروه آزمون در 9 جلسه زوج‌درمانی گروهی طی مدت‌زمان 3 ماه شرکت نموده و مهارت‌های زندگی خانوادگی مربوط به نظریه انتخاب را فراگرفتند. شایان‌ ذکر است که متغیر وابسته، تعهد اجتماعی همسران بود که توسط پرسشنامه ابعاد تعهد Adams و Jones (Dimensions of Commitment Inventory DCI:) ارزیابی گردید. داده‌ها نیز پس از جمع‌آوری به‌وسیله تحلیل کواریانس چند‌متغیره با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS 20 تحلیل شدند.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان داد که زوج‌درمانی مبتنی ‌بر نظریه انتخاب، تعهد اجتماعی زوجین گروه آزمون را در مقایسه با گروه کنترل به‌طور معناداری در مرحله پس‌آزمون افزایش داده است (0.001 > P ).
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه، زوج‌درمانی گروهی مبتنی ‌بر نظریه انتخاب، راه‌کار مناسبی برای توسعه و تحکیم سطح وفاداری زوجین نسبت به همسر، ازدواج و خانواده می‌باشد و می‌تواند نقش مؤثری را در کاهش و پیشگیری از معضلات و آسیب‌های فراگیر حوزه خانواده و ازدواج از قبیل طلاق و عهدشکنی زناشویی ایفا نماید.

کد مقاله 33514
تعداد بازدید 215

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397