• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مقایسه دلبستگی، عدم خصومت و رضایت از تعامل مادر فرزند در زایمان‌های آسان، دشوار و زودرس
تعداد صفحات 6
نویسنده منصور بیرامی - عاطفه زارعی - شیرین زینالی
مشخصات نشریه فصلنامه پرستاری کودکان - انجمن علمی پرستاری ایران شماره 3 پیاپی 11
تاریخ انتشار بهار - 1396
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 45-40
زبان فارسی
کلید واژه دلبستگی  زایمان زودرس  زایمان  کیفیت دلبستگی  رابطه مادر کودک  تبریز  رضایت از رابطه   عدم خصومت  زایمان آسان  زایمان دشوار  دلبستگی پس از تولد  
چکیده مقدمه: زایمان، یکی از تجارب زندگی مادران می­ باشد که برخی از آن ها توام با مشکل و مخاطرات می­ باشد. هدف مطالعه حاضر، مقایسه دلبستگی، عدم خصومت و رضایت از تعامل مادر فرزند در مادران دارای زایمان­ های آسان، دشوار و زودرس بود.
روش: روش پژوهش توصیفی تحلیلی مقطعی و از نوع علی مقایسه­ ای و جامعه آماری پژوهش کلیه مادران مراجعه کننده به مراکز بهداشتی و درمانی دولتی شهر تبریز در سال 1392 بود. از مادران مراجعه کننده 180 مادر به روش در دسترس انتخاب شده و پرسشنامه­­ استاندارد دلبستگی پس از تولد را تکمیل نمودند. لازم به ذکر است روایی آلفای کرونباخ 69/. و پایایی بازآزمون آن 86/. بدست آمده است. پرسشنامه داده­ های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار sppss و روش تحلیل واریانس چندراهه تجزیه و تحلیل شدند.
یافته­ ها: نتایج نشان داد تفاوت دلبستگی پس از تولد ( 32/3 F = )، کیفیت دلبستگی ( 29/3 F = )، عدم خصومت (36/2 F = ) و رضایت از تعامل ( 17/2 F = ) در گروه های سه گانه­ زایمان آسان، دشوار و زودرس از نظر آماری معنی­ دار می­ باشد ( 0/001 P = ).
نتیجه گیری: با توجه به یافته های مطالعه حاضر و نیز در نظر گرفتن پژوهش­ های قبلی می­توان چنین نتیجه گرفت که تجربه­ زایمان زودرس و دشوار بر رابطه­ بین مادر-کودک تاثیر منفی می­ گذارد.

کد مقاله 33484
تعداد بازدید 195

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397