• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان شناسائی چالش‌های ازدواج معلولین جسمی حرکتی شهر تهران: یک مطالعه پدیدارشناسی
تعداد صفحات 8
نویسنده افسانه سطوت - آناهیتا خدابخشی‌ کولایی - محمدرضا فلسفی نژاد - اکرم ثناگو
مشخصات نشریه فصلنامه پژوهش توان‌بخشی در پرستاری - انجمن علمی پرستاری ایران شماره 2 پیاپی 18
تاریخ انتشار زمستان - 1397
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 62-55
زبان فارسی
کلید واژه ازدواج  پدیدارشناسی  تهران  معلول  معلول جسمی حرکتی  ازدواج معلولین  
چکیده مقدمه: یکی از چالش هایی که معلولین جسمی- حرکتی با آن مواجه­ اند ازدواج است. چرا که با ازدواج علاوه بر این که افراد با ‏مشکلات جدیدی مواجه می شوند ولی به لحاظ روانی می توانند به آرامش رسیده و در زندگی احساس آرامش و خوشبختی ‏کنند، لذا هدف از انجام این پژوهش بررسی چالش­های ازدواج معلولین جسمی- حرکتی شهر تهران بود.‏
روش‌ کار: روش تحقیق بر اساس ماهیت داده کیفی از نوع پدیدارشناسی توصیفی، بر اساس هدف از نوع کاربردی و بر اساس نحوه گردآوری اطلاعات، توصیفی از نوع مصاحبه نیمه ساختارمند بود. مشارکت کنندگان این پژوهش را معلولین جسمی - حرکتی مراکز بهزیستی شهر تهران تشکیل می داد که از بین آنها 20 نفر به صورت هدفمند برای مصاحبه انتخاب شدند. روش تجزیه و تحلیل بر اساس تحلیل هفت مرحله ای کلایزی بود.
یافته‌ها: نتایج بررسی­ ها نشان داد که، چالش­های ازدواج معلولین جسمی - حرکتی را می­توان در چهار طبقه اصلی شامل احساسات و نگرشهای منفی پیرامون ازدواج، دغدغه ها و فشارهای خانواده، استیگما اجتماعی و عدم پذیرش جامعه و عدم کفایت منابع حمایتی و اشتغال سفید طبقه بندی کرد.
نتیجه‌گیری: توجه به چالشهای ازدواج معلولین از سوی متخصصان مشاوره توانبخشی ضروری به نظر می رسد. چالش هایی که بخشی از آنها ریشه در مشکلات روان شناختی و احساسی فرد معلول دارد و بخش دیگر مربوط به شرایط اجتماعی و حمایتی معلول است. به نظر می رسد که، مداخله های روان شناختی باید در جهت بعد فردی –اجتماعی برای کم کردن چالش های ازدواج این افراد انجام بگیرد. همچنین، در بعد اجتماعی، جامعه نیازمند آگاهی و آماده سازی محیط برای پذیرش ازدواج معلولین است.

کد مقاله 33476
تعداد بازدید 207

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397