• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان پیش بینی تغییرات افسردگی، اضطراب و استرس مراقبین خانوادگی بیماران مبتلا به دمانس بر اساس عملکرد خانواده
تعداد صفحات 9
نویسنده نسرین گودرزی - فرحناز محمدی شاهبلاغی - ابوالفضل ره‌گوی - اکبر بیگلریان
مشخصات نشریه فصلنامه پژوهش توان‌بخشی در پرستاری - انجمن علمی پرستاری ایران شماره 2 پیاپی 14
تاریخ انتشار زمستان - 1396
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 52-44
زبان فارسی
کلید واژه افسردگی  استرس  اضطراب  سالمندان  عملکرد خانواده  دوره سالمندی  سالمندی  مراقبان  دمانس  استرس ادراک شده   مراقبت از سالمندان  مراقبین خانگی  خانواده سالمندان  
چکیده مقدمه: افزایش شیوع بیماری دمانس از جمله پیامدهای دوران سالمندی است، این بیماران با توجه به اختلال در شناخت، رفتار و عملکرد برای انجام فعالیت‌های عادی زندگی وابسته به دیگران هستند که اکثر آنها توسط مراقبان خانوادگی انجام می‌گیرد. تنوع و سختی نقش‌های مراقبتی منجر به مشکلات روانی (افسردگی، استرس و اضطراب) در مراقبان می‌گردد، از طرفی وجود بیماری منجر به اختلال در عملکرد خانواده می‌شود. از اینرو سنجش عملکرد خانواده می‌تواند ابزار پیش بینی کننده مناسبی برای سلامت روان خانواده باشد.
روش کار: این مطالعه یک مطالعه توصیفی مقطعی می‌باشد. تعداد 150 نفر از مراقبین خانوادگی سالمندان مبتلا به دمانس مراجعه کننده به انجمن آلزایمر از طریق نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند. داده‌ها از طریق پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، عملکرد خانواده مک مستر، افسردگی بک، اضطراب زونگ و پرسشنامه استرس درک شده در مراقبین مورد مطالعه جمع آوری گردید و از طریق نرم افزار SPSS و آزمون‌های آماری ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل واریانس، آزمون تعقیبی شفه و رگرسیون خطی چند متغیره گام به گام مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: عملکرد خانواده در بیماران مبتلا به دمانس تحت مطالعه در همه ابعاد بجز حل مسئله دارای اختلال بوده و بین همه خرده مقیاس‌های عملکرد خانواده با افسردگی، اضطراب و استرس مراقبین رابطه منفی و معنی دار (001/0 > P) وجود داشت. بعد کنترل رفتار قادر بود ۱/۱۹ درصد از واریانس اضطراب و ۹/۱۹ در صد از واریانس استرس مراقبین را تبیین کند همچنین ابعاد کنترل رفتار، نقش‌ها و همراهی عاطفی قادر بودند ۳/۴۵ درصد از واریانس افسردگی مراقبین را تبیین کنند.
نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد یکی از عوامل مهم تأثیر گذار بر افسردگی، اضطراب و استرس مراقبین عملکرد خانواده می‌باشد، بنابراین بررسی ابعاد عملکرد خانواده می‌تواند نشان دهد کدام بعد از ابعاد عملکرد خانواده دچار اختلال است.

کد مقاله 33471
تعداد بازدید 176

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397