• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان ارتباط ترجیح جنسی، فاصله موالید و ترکیب فرزندان بر رفتار باروری زنان
تعداد صفحات 8
نویسنده الهام آزموده - سعیده براتی‌فر - هانیه بهنام - مریم آرادمهر
مشخصات نشریه فصلنامه دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه شماره 3
تاریخ انتشار پائیز - 1394
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 15-8
زبان فارسی
کلید واژه باروری زنان  میزان باروری  تعداد فرزندان  قصد باروری  رفتار زنان  فاصله موالید  ترجیحات جنسی  رفتار باروری  زنان سنین باروری  تربت حیدریه  ترکیب جنسی  
چکیده زمینه و هدف: کاهش میزان باروری کشور در طی چند دهه گذشته نگرانی عمده برنامه‌ریزان و سیاست‌گذاران جمعیتی است. از این رو فهم عوامل موثر بر رفتار باروری ضروری به‌نظر می‌رسد. مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط ترجیح جنسی، فاصله موالید و ترکیب فرزندان بر رفتار باروری زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان تربت‌حیدریه انجام شد.
روش‌ها: این مطالعه توصیفی مقطعی بر روی 241 نفر از زنان سنین باروری شهرستان تربت‌حیدریه در سال 1394 انجام شد. ابزار گردآوری داده‌ها فرم اطلاعات دموگرافیک و مشخصات باروری بود. تحلیل داده­ ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و آمار توصیفی و استنباطی انجام شد.
نتایج: بر اساس نتایج ارتباط معنی‌داری بین قصد باروری با تعداد و ترکیب جنسی فرزندان قبلی و ترکیب جنسی ایده‌آل برای فرزندان وجود داشت (0.05 > p)؛ بدین نحو که قصد باروری در افراد با تعداد فرزند بیشتر، وجود هر دو جنس در ترکیب فرزندان و افراد با ترکیب ایده‌آل جنسی یک یا دو پسر به ترتیب 0.25، 0.13 و 0.15 برابر کاهش یافت (p p).
نتیجه‌گیری: با توجه به ارتباط فاصله زمانی ازدواج تا تولد اولین فرزند، فاصله طولانی بین موالید و ترکیب متفاوت فرزندان با کاهش باروری و نداشتن تمایل برای فرزندآوری، می‌توان با انجام مداخلات و سیاست‌گذاری در راستای افزایش جمعیت اقدام نمود.

کد مقاله 33427
تعداد بازدید 263

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397