• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی تأثیر آموزش بر آگاهی و عملکرد همسران زنان واقع در سنین گذر از یائسگی در مورد سلامت دوران یائسگی
تعداد صفحات 9
نویسنده نوشین یوشنی - نرجس بحری - محمدعلی مروتی شریف آباد - حمیده میهن پور - علی دلشاد نوقابی
مشخصات نشریه فصلنامه سلامت و بهداشت سال 9 شماره 1 پیاپی 35
تاریخ انتشار بهار - 1397
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 35-27
زبان فارسی
کلید واژه سلامت زنان  آگاهی  عملکرد  یائسگی  زنان یائسه  میزان آگاهی  آگاهی مردان  سن یائسگی  آموزش  عملکرد مردان  سلامت یائسگی  آموزش مردان  
چکیده زمینه و هدف: یکی از بحرانی‌ترین مراحل زندگی زنان، دوران یائسگی است. حمایت و همراهی زنان در دوره گذر از یائسگی می‌تواند تا حد زیادی به آنان در مقابله با تنش‌های این دوره یاری کند. از آن جایی که همسر مهم‌ترین فردی است که می‌تواند منبع این حمایت باشد، این مطالعه با هدف بررسی تأثیر آموزش بر آگاهی و عملکرد همسران زنان واقع در سنین گذر از یائسگی درباره سلامت دوره یائسگی انجام شد.
روش کار: این مطالعه مداخله ای در سال 93 بر روی 200 مرد که زنان آن‌ها در سنین گذر از یائسگی بودند انجام گرفت. افراد به روش نمونه­ گیری چند مرحله ای انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه مداخله (100 نفر) و گروه کنترل (100 نفر) قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده‌ها، پرسشنامه ای بود که در آن سؤالاتی در رابطه با مشخصات دموگرافیک و سنجش میزان آگاهی و عملکرد نسبت به یائسگی در نظر گرفته شد که قبل و دو ماه بعد از مداخله در دو گروه تکمیل گردید. در گروه مداخله یک برنامه آموزشی در قالب سه جلسه شصت دقیقه­ ای با استفاده از روش سخنرانی انجام شد، اما گروه کنترل آموزشی دریافت نکردند. داده‌ها پس از گردآوری با استفاده از نرم افزار آماری SPSS-18 و آزمون‌های تی، کای اسکوئر و آنالیز واریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. در این مطالعه سطح معنی‫داری 05/0 در نظر گرفته شد.
یافته‌ها: میانگین سنی مردان شرکت کننده در گروه مداخله و کنترل به ترتیب 86/49 و 6/50 بود. میانگین نمره آگاهی مردان در زمینه سلامت دوران یائسگی، در گروه مداخله، قبل از آموزش 77/2 ± 08/9 بود و بعد از آموزش 65/4 ± 42/14 و میانگین نمره عملکرد مردان در گروه مداخله به ترتیب قبل و بعد از آموزش 06/7 و 27/13 بود. یافته‌ها نشان دادند که در گروه مداخله میزان آگاهی و عملکرد مردان در مورد سلامت یائسگی دو ماه پس از برنامه آموزشی افزایش یافته و این افزایش از نظر آماری معنی­دار بوده است ( 05/0 p < )، اما در گروه کنترل نمره آگاهی و عملکرد اختلاف آماری معنی­ داری نشان نداد.
نتیجه ­گیری: با توجه به ضعف آگاهی و عملکرد آقایان در مورد سلامت دوران یائسگی، پیشنهاد می‌شود این گونه تحقیقات در مناطق مختلف انجام شود. همچنین برنامه‌هایی جهت بالا بردن میزان آگاهی و عملکرد آقایان انجام گیرد و برنامه­ های آموزشی مدون در زمینه یائسگی و حمایت از زنان یائسه برای همسران آن‌ها طرح ریزی و اجرا گردد.

کد مقاله 33373
تعداد بازدید 273

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397