• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان کاربرد برنامه‌های نوین فرزندپروری در فرایند ارتباط در خانواده
تعداد صفحات 11
نویسنده محسن شکوهی یکتا - سعید اکبری زردخانه - مریم محمودی - سیده ثریا علوی نژاد
مشخصات نشریه فصلنامه سلامت روان کودک (تحول روان‌شناختی کودک سابق) شماره 1 پیاپی 10
تاریخ انتشار بهار - 1396
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 45-35
زبان فارسی
کلید واژه فرزندپروری  روابط خانوادگی  رفتار کودکان  حل مسئله  تهران  آموزش مادران  مشکلات رفتاری کودکان  مهارت‌های حل مسئله  تعارضات خانوادگی  اختلالات رفتاری  حل مشکل خانوادگي  سبک فرزندپروری  آموزش فرزندپروری  
چکیده زمینه و هدف: با پیچیده شدن شرایط زندگی در دنیای کنونی، مهارت حل مسئله به یکی از اساسی‌ترین مؤلفه‌های زندگی سالم تبدیل شده است. هدف از پژوهش حاضر ارزشیابی آموزش برنامه­ های نوین فرزندپروری بوده است که طی آن مهارت‌های حل مسئله به مادران آموزش داده می‌شود.
روش: گروه نمونه مطالعه حاضر شامل 38 نفر از مادران کودکانی است که در برخی مدارس غیرانتفاعی شهر تهران مشغول به تحصیل بوده‌اند. برای آموزش برنامه مداخله‌ای حاضر، از مربیان باتجربه و آموزش‌دیده استفاده گردید. پژوهش حاضر از نوع شبه آزمایشی با طرح پیش‌آزمون ـ پس‌آزمون بدون گروه کنترل است. داده‌های این پژوهش با استفاده از اجرای پرسش‌نامه مشکل رفتاری کودکان (شکوهی یکتا و پرند، 1387) و حل مشکل خانواده (احمدی، فتحی آشتیانی و اعتمادی،1386) گردآوری شده‌ است.
یافته‌ها: یافته‌ها بیانگر تأثیر این کارگاه‌ها بر کاهش معنادار مشکلات رفتاری کودکان است، به طوری که بیشترین اثر این کارگاه‌ها بر خرده ­مقیاس درک موقعیت و کمترین اثر بر درک احساسات مشاهده شده است (05/0 > p)؛ این در حالی است که در مقیاس حل مشکل خانواده، هیچ اثر معناداری مشاهده نشد.
نتیجه‌گیری: یافته‌های پژوهش حاضر حاکی از آن است که این مداخلات را می‌توان به طور مؤثر در کاهش مشکلات رفتاری کودکان به کار برد. در ضمن این برنامه مداخله ­ای می­تواند در دوره­ های کوتاه ­مدت توسط درمانگران برای والدین به صورت گروهی استفاده شود.

کد مقاله 33350
تعداد بازدید 252

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397