• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مقایسه ترسیم خانواده کودکان دارای مادر شاغل و کودکان دارای مادر خانه‌دار
تعداد صفحات 11
نویسنده پرویز فداکار گبلو - عبدالباسط محمودپور - احمد برجعلی - محمدعلی یزدان پناه
مشخصات نشریه فصلنامه سلامت روان کودک (تحول روان‌شناختی کودک سابق) سال 2 شماره 2 پیاپی 3
تاریخ انتشار تابستان - 1394
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 19-9
زبان فارسی
کلید واژه اشتغال مادران  تهران  آزمون ترسیم خانواده  مادران خانه‌دار  کودکان دارای مادر شاغل  مادر شاغل  واکنش‌‌های عاطفی  کودکان دختر  کودکان پسر  
چکیده زمینه و هدف: عواملی مانند بالا رفتن سطح تحصیلات زنان و گرایش آنها به استقلال مالی، مشارکت اجتماعی، تحول اجتماعی و فرهنگی باعث افزایش تعداد مادران شاغل در بیرون از منزل شده است. این پژوهش با هدف مقایسه‌ ترسیم خانواده کودکانی که دارای مادر شاغل و مادر خانه‌دار بودند صورت گرفت.
روش: طرح پژوهش، توصیفی از نوع پس‌رویدادی بود. بدین منظور 120 کودک دختر و پسر (60 کودک مادر شاغل و 60 کودک مادر خانه‌دار) 6 تا 12 ساله از بین دانش‌آموزان شهر تهران در سال تحصیلی 94-93 با روش نمونه‌گیری طبقه‌ای انتخاب شدند و به آزمون ترسیم خانواده هالس پاسخ دادند. بعد از اجرای آزمون، مصاحبه‌ای با هر یک از کودکان صورت گرفت.
یافته­ ها: نتایج آزمون مجذور خی نشان داد که کودکان پسر دارای مادر ‌شاغل در مقایسه با کودکان پسر دارای مادر ‌خانه‌دار و دختران دارای مادر شاغل بیشتر به حذف خود، نا­ارزنده‌سازی مادر، ارزنده‌سازی پدر، و همسان‌سازی ناهشیار با پدر پرداختند و همچنین کودکان دختر دارای مادر ‌شاغل در مقایسه با کودکان دختر دارای مادر ‌خانه‌دار، حذف پدر، ارزنده‌سازی مادر، و همسان‌سازی ناهشیار با مادر بیشتری را بروز دادند.
نتیجه ­گیری: بر اساس نتایج به دست آمده می‌توان نتیجه‌گیری کرد که کودکان پسر دارای مادر شاغل در ترسیم خانواده خود، واکنش‌های عاطفی متفاوتی با کودکان دختر دارای مادر شاغل نشان می‌دهند.

کد مقاله 33339
تعداد بازدید 267

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397