• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مقایسه تصور از خدا و نگرش به زندگی افراد دارای اختلال هویت جنسی پس از عمل جراحی تغییر جنسیت با همتایان خود قبل از عمل جراحی
تعداد صفحات 16
نویسنده الهه فلاح تفتی - آرزو حمامی ابرندآبادی - رؤیا رسولی
مشخصات نشریه فصلنامه پژوهش در دین و سلامت - دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شماره 5
تاریخ انتشار زمستان - 1397
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 102-87
زبان فارسی
کلید واژه تغییر جنسیت  هویت جنسی  اختلال هویت جنسی  عمل جراحی تغییر جنسیت  تصور از خدا  نگرش به زندگی  تراجنسی  
چکیده سابقه و هدف: پژوهش‌ها نشان می‌دهد که نوع نگرش افراد به زندگی و تصورشان از خدا می‌تواند در زمینه‌ی پیشگیری از آسیب‌پذیری نسبت به پیامدهای جسمی و روانی اختلالات روانی مؤثر باشد. هدف از پژوهش حاضر مقایسه‌ی تصور از خدا و نگرش به زندگی افراد دارای اختلال هویت جنسی پس از عمل جراحی تغییر جنسیت با همتایان خود قبل از عمل جراحی است.
روش کار: این پژوهش از نوع علّی - مقایسه‌یی است. تعداد ۶۵ نفر از افراد مبتلا به اختلال هویت جنسی قبل و بعد از عمل جراحی با استفاده از روش نمونه‌گیری گلوله‌برفی از میان جامعه‌ی افراد تراجنسی در ایران انتخاب شدند و مقیاس تصور از خدا و شاخص نگرش به زندگی بر روی آنان اجرا شد. داده‌های به‌دست‌آمده با استفاده از آزمون تی مستقل و تحلیل کوواریانس تجزیه و تحلیل شد. در این پژوهش همه‌ی مسائل اخلاقی رعایت شده است و نویسندگان مقاله هیچ‌گونه تضاد منافعی گزارش نکرده‌اند.
یافته‌ها: تحلیل داده‌ها نشان داد افراد ترا‌جنسی تغییرجنسیت‌داده نمره‌های بالاتری در مقیاس تصور از خدا و شاخص نگرش به زندگی به دست آورده‌اند. همچنین بین دو گروه آزمودنی، از نظر میانگین نمره‌های خرده‌مقیاس‌ها تفاوت معناداری وجود داشت؛ این در حالی است که نمره‌های دو گروه از نظر جنسیت و سطح تحصیلات تفاوت معناداری نداشت.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان می‌دهد کار بر روی تصور افراد از خدا و نوع نگرش آنان به زندگی می‌تواند بعضی از عوامل نگهدارنده و تشدید‌کننده‌ی اختلالات هویت جنسی را تعدیل کند و در درمان آنها مؤثر باشد.

کد مقاله 33288
تعداد بازدید 256

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397