• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی سلامت معنوی و ارتباط آن با جرم در زنان زندانی شهرستان ارومیه (سال 1395)
تعداد صفحات 12
نویسنده مرادعلی زارعی‌پور - نوشین نرمایون - حسن محمودی - خیرمحمد جدگال - فاطمه زارع
مشخصات نشریه فصلنامه پژوهش در دین و سلامت - دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شماره 1
تاریخ انتشار زمستان - 1396
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 33-22
زبان فارسی
کلید واژه زنان زندانی  ارومیه (شهرستان)  زنان مجرم  نوع جرم  جرایم زنان زندانی  سلامت معنوی  مجرم زندانی  جرایم زنان  
چکیده سابقه و هدف: سلامت معنوی یکی از ابعاد مهم سلامت است که می‌تواند موجب ایجاد معنا و مفهوم در زندگی و امید و آرامش درونی در فرد شود. هدف این مطالعه بررسی سلامت معنوی در زنان زندانی و ارتباط آن با نوع جرم است.
روش کار: این مطالعه‌ی توصیفی - تحلیلی روی ۱۵۰ زن زندانی شهرستان ارومیه در سال ۱۳۹۵ صورت گرفته است. برای سنجش سلامت معنوی از پرسش‌نامه‌ی سلامت معنوی پالوتزین و الیسون و همچنین پرسش‌نامه‌ی دموگرافیک مشتمل بر اطلاعات دموگرافیکی، نوع جرم و مدت محکومیت استفاده شده است. اطلاعات جمع‌آوری شده نیز با استفاده از آزمون‌های کای‌دو و تحلیل واریانس یک طرفه و همچنین آزمون شفه تجزیه و تحلیل شده است. در این پژوهش همه‌ی موارد اخلاقی رعایت شده است. علاوه‌براین، نویسندگان مقاله هیچ‌گونه تضاد منافعی گزارش نکرده‌اند.
یافته‌ها: نتایج پژوهش نشان داده که ۲۷ نفر (۱۸ درصد) از زنان زندانی سلامت معنوی ضعیف، ۹۰ نفر (۶۰ درصد) سلامت معنوی متوسط و ۳۳ نفر (۲۲ درصد) سلامت معنوی بالا داشتند. علاوه‌‌براین، مجرمان قتل و معاونت در قتل و همچنین زنان محکوم به اعدام، در پایین‌ترین سطح سلامت معنوی قرار داشتند؛ به‌طورکلی، از نظر آماری رابطه‌ی سلامت معنوی با نوع جرم و میزان محکومیت معنادار بود (P < ۰,۰۵).
نتیجه‌گیری: با توجه به پایین‌بودن سلامت معنوی زنان زندانی و ارتباط آن با شدت جرم، لازم است سیاست‌های ارتقای سلامت معنوی در زندانیان که منطبق بر شواهد نیز باشد، به‌کار گرفته شود تا بدین طریق هم دیگر ابعاد سلامت زندانیان ارتقا یابد و هم از وقوع دوباره‌ی جرم پیشگیری شود.

کد مقاله 33280
تعداد بازدید 217

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397