• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مقایسه سازگاری اجتماعی، خودنظم‌دهی و باورهای دینی زنان معتاد و عادی شهر ارومیه
تعداد صفحات 11
نویسنده اسماعیل صدری دمیرچی - نسیم محمدی
مشخصات نشریه فصلنامه پژوهش در دین و سلامت - دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شماره 1
تاریخ انتشار زمستان - 1395
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 63-53
زبان فارسی
کلید واژه اعتیاد زنان  ارومیه (شهرستان)  باورهای دینی  سازگاری اجتماعی  زنان عادی  باورهای زنان  زنان غیرمعتاد  خودنظم‌دهی  
چکیده سابقه و اهداف: اگرچه آمار دقيقي از ميزان جمعيت زنان معتاد در كشور ما وجود ندارد؛ بر اساس برخي پژوهش‌ها، ۶/۹ درصد معتادان كشور را زنان تشكيل می‌دهند. وزارت بهداشت نيز در آمار خود از وجود يك زن معتاد به­ ازای هر هشت مرد معتاد، گزارش می‌دهد. هدف پژوهش حاضر، مقایسه‌ی میزان سازگاری اجتماعی، خودنظم­ دهی و باورهای دینی زنان معتاد و عادی شهر ارومیه است.
مواد و روش‌ها: طرح این پژوهش، توصیفی از نوع علّی - مقایسه­ یی است. جامعه­ آماری پژوهش شامل همه­ زنان معتاد مراجعه‌کننده به مرکزهای ترک اعتیاد و همه­ زنان عادی شهر ارومیه در سال ۹۴ - ۹۵ است که از بین آنان ۲۰۰ نفر (۱۰۰ زن معتاد و ۱۰۰ زن عادی)، بر اساس جدول مورگان و با استفاده از روش نمونه‌گیری غیرتصادفی در دسترس، انتخاب شدند. برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسش­نامه‌های سازگاری اجتماعی، خود­نظم­ دهی و باورهای دینی استفاده شده است. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار آماری (۲۰- SPSS) و روش‌های آمار توصیفی و استنباطی (تحلیل واریانس چندمتغیّری) تحلیل شده است. این پژوهش تمام موارد اخلاقی مرتبط را رعایت نموده است.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان می­دهد بین میزان سازگاری اجتماعی، خودنظم­ دهی و باورهای دینی این دو گروه، تفاوت معناداری وجود دارد (۰۱/۰ > P)؛ بدین‌صورت که سازگاری اجتماعی، خودنظم­ دهی و باورهای دینی زنان عادی، بیشتر از زنان معتاد است.
نتیجه‌گیری: بنابراین، می‏توان نتیجه گرفت که به­ کارگیری تدابیری ویژه،­ برای افزایش میزان سازگاری اجتماعی، خودنظم­ دهی و باورهای دینی زنان معتاد، برای ترک اعتیاد و جلوگیری از بازگشت آنان، امری ضروری به نظر می‌رسد.

کد مقاله 33275
تعداد بازدید 240

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397