• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی میزان رضایت زناشویی سالمندان ازدواج کرده در دوره سالمندی در شهرستان سنندج سال 1395
تعداد صفحات 12
نویسنده حلیمه زارعی - یدالله ابوالفتحی ممتاز - رباب صحاف - محبوبه مهدی
مشخصات نشریه فصلنامه سالمند - دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی شماره 1 پیاپی 53
تاریخ انتشار بهار - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 25-14
زبان فارسی
کلید واژه ازدواج  رضایت زناشویی  سالمندان  سنندج  دوره سالمندی  سالمندی  ازدواج در دوره سالمندی  
چکیده اهداف ازدواج در دوره سالمندی به عنوان راهکاری برای افزایش کیفیت زندگی و کاهش تنهایی سالمندان توصیه شده است، اما به اندازه کافی مطالعه‌ای که میزان رضایت سالمندان از ازدواج در دوره سالمندی را بیان کند، موجود نیست. بنابراین پژوهش حاضر به منظور بررسی میزان رضایت زناشویی در بین سالمندانی است که در دوره سالمندی ازدواج کرده‌اند.
مواد و روش ها این مطالعه، مطالعه‌ای مقطعی است که در شهر سنندج در سال ۱۳۹۵ انجام شده است. در این مطالعه از روش نمونه‌گیری در دسترس استفاده شد. شرکت‌کنندگان در پژوهش شامل ۱۹۰ نفر از افراد ۶۰‌ساله و مسن‌تر بودند که در دوران سالمندی ازدواج‌کرده بودند. داده‌ها را پرسشگر با استفاده از پرسش‌نامه رضایت زناشویی اینریچ جمع‌آوری کرد و در تحلیل داده‌ها از نسخه ۲۳ نرم‌افزار SPSS و روش آماری توصیفی و تحلیلی، آزمون تی مستقل استفاده شد.
یافته ها میانگین سنی مشارکت‌کنندگان در پژوهش ۶۷/۳۷ سال با انحراف معیار ۱۱/۲۴ بود. میانگین رضایت زناشویی ۳۶/۹۵ با انحراف معیار ۳/۷۰ بود. در حالی که فقط ۳/۷ درصد از سالمندان ازدواج‌کرده در دوره سالمندی، میزان رضایت زناشویی خود را کم بیان کردند، بیش از ۶۰ درصد آنان رضایت زناشویی خود را در سطح زیاد و خیلی زیاد گزارش دادند. نتایج حاصل از تحلیل‌های آماری تی مستقل نشان داد بین زنان و مردان تفاوت معنی‌داری در میزان رضایت زناشویی وجود نداشت.
نتیجه گیری نتایج حاصل از این مطالعه نشان‌دهنده میزان رضایت زناشویی زیاد در بین سالمندان بود. این نتایج می‌تواند منبعی برای تشویق سالمندان بدون همسر، به ازدواج در دوره سالمندی باشد.

کد مقاله 33233
تعداد بازدید 174

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397