• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی میزان رضایت‌مندی زناشویی در زوجین با سن معکوس
تعداد صفحات 7
نویسنده فاطمه اسماعیلی ملک آبادی - انوشیروان کاظم‌ نژاد - فضل الله غفرانی پور - نسیم وهابی
مشخصات نشریه ماهنامه علوم پزشکی رازی - دانشگاه علوم پزشکی ایران شماره 3
تاریخ انتشار خرداد - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 30-24
زبان فارسی
کلید واژه ازدواج  رضایت زناشویی  رضایت زناشویی زوجین  نجف آباد (شهرستان)  اصفهان  میزان رضایتمندی  سن معکوس زوجین  
چکیده زمینه و هدف: رضایت‌مندی زناشویی مهم‌ترین عامل در ثبات خانواده است. با تغییر الگوی ازدواج در سال‌های اخیر شاهد ازدواج‌هایی هستیم که سن زن از سن شوهر بیشتر است. هدف این پژوهش بررسی میزان رضایت‌مندی زناشویی در زوجین با سن معکوس است.
روش کار: این مطالعه توصیفی-تحلیلی بر روی دوگروه 52 نفری از زوجین شهرستان نجف آباد استان اصفهان که از مراکز بهداشتی در سال 1391 به طور تصادفی انتخاب شدند، انجام شد. پرسش نامه رضایت‌مندی زناشویی انریچ توسط زنان هر دو گروه (زوجین با سن معکوس و عادی) تکمیل شد و داده ها با استفاده از آزمون های آماری کای-دو و تی-استودنت (با استفاده از نرم افزار SPSS) تجزیه و تحلیل شدند (سطح معناداری 05/0).
یافته‌ها: در میزان رضایت مندی زناشویی دو گروه از نظر موضوعات شخصیتی (528/0 = p)، ارتباط زناشویی (448/0 = p)، حل تعارض (351/0 = p)، مدیریت مالی (639/0 = p)، فعالیت های اوقات فراغت (279/0 = p)، روابط جنسی (746/0 = p)، ازدواج و فرزندان (000/1 = p)، اقوام و دوستان (149/0 = p)، جهت گیری مذهبی ( 817/0 = p) و میزان کلی رضایت (981/0 = p) اختلاف معناداری به ازای میانگین اختلاف سنی 5/2 سال، مشاهده نگردید.
نتیجه‌گیری: سن معکوس به عنوان یک عامل اصلی و معنادار در میزان رضایت ‌مندی زناشویی شناسایی نشد. در مورد زوجینی که در زمینه های اصلی (فرهنگی، شخصیتی، اقتصادی، مذهبی و ...) با هم هم‌خوانی دارند، داشتن سن معکوس (برای اختلاف سنی تا 5/2 سال) نمی تواند علت بازدارنده آن ها از ازدواج باشد. البته به علت اینکه در عرف و فرهنگ جامعه ایرانی توقع این است که سن شوهر از زن بیشتر باشد، زوجین باید آگاهانه جهت انجام چنین ازدواج هایی اقدام نمایند.

کد مقاله 33066
تعداد بازدید 214

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397