• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مقایسه رضامندی زناشویی در افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری عملی و عادی
تعداد صفحات 8
نویسنده سجاد علمردانی صومعه
مشخصات نشریه ماهنامه رويش روانشناسي - انجمن روانشناسي باليني كودك و نوجوان سال 8 شماره 2 پیاپی 35
تاریخ انتشار ارديبهشت - 1398
درجه علمی علمی - ترویجی
محدوده صفحات 88-81
زبان فارسی
کلید واژه رضایت زناشویی  وسواس فکری عملی  کیفیت زندگی  تبریز  افراد عادی  
چکیده مقدمه و هدف: اختلال وسواس فکری – عملی یک چالش جدی طولانی مدت هم برای خود بیماران و هم سیستم خانوادگی ایجاد می‌کند و حوزه‌های مختلفی از زندگی فرد را تحت تأثیر قرار می‌دهند. شواهد پژوهشی حاکی از تأثیر منفی و مخرب اختلال وسواس فکری – عملی بر رضامندی زناشویی است. با توجه به این موضوع، هدف این پژوهش، مقایسه‌ی رضامندی زناشویی در افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری – عملی و عادی بود.
روش: روش این پژوهش علی- مقایسه‌ای است. جامعه‌ی آماری این پژوهش را کلیه‌ی بیماران مبتلا به OCD شهر تبریز، در بیمارستان رازی تشکیل دادند. تعداد 25 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده (از بین چند نفر که توسط روانپزشک یا روانشناس تشخیص OCD به آنها داده شده بود) به عنوان مبتلایان به OCD و از بین افراد عادی نیز تعداد 25 نفر به روش تصادفی ساده که با آنان همتا و به عنوان گروه مقایسه انتخاب شده بودند. مؤلف دوم به بیمارستان مراجعه و پرسشنامه‌ی رضامندی زناشویی در اختیار نمونه‌هایی قرار گرفت که توسط روانپزشک یا روانشناس تشخیص OCD داده شده بودند. همچنین از نمونه‌های عادی که از جامعه‌ی همتا شده از نظر اقتصادی و فرهنگی با جامعه‌ی مورد پژوهش بودند، نیز درخواست تکمیل هر دو پرسشنامه (پرسشنامه‌ی اختلال وسواس فکری_عملی و رضامندی زناشویی) شد؛ پس از تکمیل، محقق آنها را برای بررسی و تحلیل بیشتر جمع‌آوری کرد و داده‌های جمع‌آوری شده نیز با استفاده از آزمون T مستقل تحلیل شد.
نتایج: نتایج پژوهش نشان داد که تفاوت معنی‌داری بین میزان رضایت‌مندی زناشویی در افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری- عملی و افراد عادی وجود دارد (24/2_ = t ؛ 02/0 = p )؛ به این صورت که میانگین نمرات رضامندی زناشویی در OCD ها کمتر از افراد عادی بود.
بحث: افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری- عملی میزان رضایت‌مندی زناشویی کمتری دارند. این نتایج می‌تواند تلویحاتی برای برنامه‌ریزی‌های مناسب در جهت درمان این بیماران داشته باشد.

کد مقاله 32896
تعداد بازدید 180

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397