ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان کیفیت زندگی و عوامل مرتبط با آن در زنان با و بدون افسردگی پس از زایمان
تعداد صفحات 12
نویسنده فاطمه عبداللهی - مهران ضرغامی
مشخصات نشریه فصلنامه دانشگاه علوم پزشکی گیلان (مصوب وزارت بهداشت) شماره 1 پیاپی 109
تاریخ انتشار بهار - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 12-1
زبان فارسی
کلید واژه افسردگی  افسردگی زنان  افسردگی پس از زایمان  کیفیت زندگی زنان  مادر باردار  عوامل مؤثر بر کیفیت زندگی  کیفیت زندگی  بعد از زایمان  مازندران  زنان افسرده  
چکیده مقدمه: افسردگی اختلال روانی شایع پس از زایمان است که می‌تواند سبب کاهش سطح سلامتی زنان‌ شود. مطالعات پراکنده‌ای‌ ارتباط افسردگی با کیفیت زندگی زنان را بررسی کرده است.
هدف: کیفیت زندگی و عوامل مرتبط با آن در زنان با و بدون افسردگی پس از زایمان مراجعه‌کننده به مراکز بهداشتی درمانی استان مازندران‌.
مواد و روش‌ها: در یک مطالعه کوهورت آینده‌نگر، از 618 مادر باردار مراجعه‌کننده به مراکز بهداشتی درمانی استان مازندران (95-1394) به روش خوشه‌ای چند‌گامه‌ای‌‌ پرسشگری‌‌ شد. داده‌ها با پرسشنامه افسردگی بعد از زایمان ادینبورگ و کیفیت زندگی کوتاه شده 36 سوالی طی بارداری و 8-6 هفته پس از زایمان گرد‌آوری شد. میانگین نمره کلی و همچنین نمره سطوح مختلف کیفیت زندگی‌ دو گروه زنان‌ افسرده و غیر‌افسرده سنجیده شد. داده‌ها با آزمون‌های آماری تی-تست، آنالیز واریانس و پیرسون و رگرسیون خطی واکاوی شد.
نتایج: شیوع افسردگی پس از زایمان 7/22 درصد بود. تفاوت معنی‌دار‌ بین میانگین نمره کلی کیفیت زندگی زنان غیر‌افسرده و افسرده بدست آمد (به ترتیب 59/11 ± 65/64 و 77/10 ± 42/74) و افسردگی دوران بارداری و بعد از زایمان از متغیرهای پیش‌بینی‌کننده کیفیت زندگی بعد از زایمان بودند. کیفیت زندگی سطوح کارکرد جسمی‌، سلامت روان، عملکرد اجتماعی، محدودیت سلامت جسمانی، محدودیت سلامت روان، خستگی یا نشاط‌ و سلامت عمومی زنان افسرده کمتر از غیر‌افسرده بود (05/0 P < ). همچنین، میانگین نمره سطح درد این زنان به طور معنی‌دار‌ بیش‌ از زنان غیر‌افسرده‌ بود.
نتیجه‌گیری: با توجه به شیوع بالای افسردگی و تاثیر آن بر کیفیت زندگی زنان در دوران حساس بعد از زایمان برنامه‌های غربالگری و مداخله برای پیشگیری از افسردگی و بهبود کیفیت زندگی بعد از زایمان پیشنهاد می‌شود.

کد مقاله 32728
تعداد بازدید 234

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397