• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی رضایتمندی زنان از عملکرد وزارت بهداشت در زمینه مدیریت باروری و ارتباط با عوامل فردی
تعداد صفحات 8
نویسنده مژگان نینوایی - گلنوش احمدی - حمیدرضا سلطانی
مشخصات نشریه فصلنامه سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران شماره 3
تاریخ انتشار پائیز - 1397
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 159-152
زبان فارسی
کلید واژه فرزندآوری  تنظیم خانواده  میزان باروری  رضایت زن  عوامل فردی  کاهش باروری  زنان سنین باروری  کرج (شهرستان)  سیاست‌های فرزندآوری  وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی  تشویق زاد و ولد  تکثیر موالید  مدیریت باروری  
چکیده زمینه: تبعات احتمالی کاهش شدید میزان باروری، دولتمردان و سیاست‌گذاران جامعه را وادار به تجدیدنظر در سیاست‌های جمعیتی و تشویق خانواده‌ها به زاد و ولد نموده است. هدف از این پژوهش تعیین میزان رضایت مردم از سیاست‌های فرزندآوری دولت در سال‌های اخیر است.
روش کار: این مطالعه توصیفی- مقطعی و در سال 1396 بر روی 300 زن سن باروری (18-45 سال) مراجعه‌کننده به مراکز بهداشتی درمانی کرج با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی خوشه‌ای انجام‌شده است. ابزار گردآوری داده‌ها، پرسشنامه و تجزیه ‌و تحلیل داده‌ها با استفاده از آزمون کای اسکوئر (05/0 = P) و نرم‌افزار آماری SPSS (نسخه 20) انجام شد.
یافته‏ ها: از 300 زن با میانگین سنی 35 سال، 62% زنان (186 نفر) از محدودیت دسترسی به وسایل پیشگیری از بارداری رضایت نداشتند. 48% (144 نفر) اطلاعات خود را در زمینه پیشگیری از بارداری ناکافی دانسته‌اند. منابع اطلاعاتی مراجعین در 37% (111 نفر) خانواده و تنها در 9% (27 نفر) کادر درمان بوده است. مشکلات اقتصادی در 83% مراجعین به‌عنوان بیشترین عامل عدم تمایل به باروری برشمرده شده است. میزان رضایتمندی با تحصیلات، سن، سن ازدواج، سطح درآمد خانواده و بارداری ناخواسته رابطه معنی‌دار (05/0 > p) و با روش کنتراسپشن رابطه‌ معنی‌دار نداشته است (05/0 < p).
نتیجه‏ گیری: عدم رضایتمندی از سیاست‌های تنظیم خانواده در تقریباً نیمی از زنان مورد مطالعه دیده ‌شد و کمبود آگاهی و کسب اطلاعات از منابع نامعتبر هنوز در زنان ایرانی وجود دارد. برای تشویق به افزایش موالید لازم است ابتدا زیرساخت‌های رفاهی لازم ایجاد و سپس با آموزش مناسب به خانواده‌ها اجازه داد تا خود به افزایش آگاهانه فرزندان تمایل نشان دهند.

کد مقاله 32723
تعداد بازدید 195

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397