• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی رابطه قدردانی، شوخ طبعی و حمایت اجتماعی با رضایت زناشویی در پرستاران
تعداد صفحات 10
نویسنده قدرت الله عباسی - عاطفه منتظر
مشخصات نشریه فصلنامه سلامت و مراقبت (دانشکده پرستاری و مامایی سابق) سال 21 شماره 1
تاریخ انتشار بهار - 1398
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 43-34
زبان فارسی
کلید واژه رضایت زناشویی  حمایت اجتماعی  پرستاران  شوخ طبعی  قدردانی  ساری (شهرستان)  
چکیده زمینه و هدف: رضایت زناشویی از ابعاد مهم زندگی به شمار می‌رود. برخورداری از رضایت زناشویی در وضعیت حرفه‌ای پرستاران نقش مهمی دارد. قدردانی، حمایت اجتماعی و شوخ‌طبعی از جمله عواملی هستند که می‌توانند روی رضایت زناشویی تأثیر بگذارند. لذا هدف این پژوهش تعیین رابطه قدردانی، شوخ‌طبعی و حمایت اجتماعی با رضایت زناشویی در پرستاران شهر ساری بود.
روش کار: مطالعه حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش، کلیه پرستاران شهر ساری در سال 1396 بودند. 263 پرستار به روش نمونه‌گیری تصادفی چندمرحله ای انتخاب شدند. پرسشنامه‌های قدردانی، شوخ‌طبعی، حمایت اجتماعی و رضایت زناشویی ابزارهای مورد استفاده در مطالعه بودند. تجزیه‌وتحلیل داده‌ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه با مدل هم‌زمان و به کمک نرم‌افزار SPSS-21 انجام شد.
یافته‌ها: بر اساس یافته‌های پژوهش، بین قدردانی (0/276 r = )، شوخ‌طبعی (0/198 r = ) و حمایت اجتماعی (0/265 r = ) با رضایت زناشویی پرستاران، رابطه مثبت و معنی‌داری وجود داشت (0/001 = p). در مدل پیش‌بین، متغیرهای قدردانی، حمایت اجتماعی و شوخ‌طبعی توانستند 19/9 درصد از تغییرات رضایت زناشویی را پیش‌بینی کنند (0/199 R2 = ).
نتیجه‌گیری: متغیرهای قدردانی، شوخ‌طبعی و حمایت اجتماعی می‌توانند رضایت زناشویی پرستاران را پیش‌بینی نمایند. ازاین‌رو پیشنهاد می‌شود مشاوران، درمانگران و برنامه ریزان بهداشت و درمان، آموزش‌های لازم در زمینه رضایت زناشویی را برای پرستاران فراهم نمایند.

کد مقاله 32681
تعداد بازدید 227

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397