• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان کارکردهای مؤلفه‌های سلامت روانشناختی محیط کار در پیشگیری از ادراک تعارض کار خانواده
تعداد صفحات 9
نویسنده علی مهداد - الهام قهرمانی تبریزی
مشخصات نشریه فصلنامه طب كار شماره 3 پیاپی 32
تاریخ انتشار پائیز - 1397
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 30-22
زبان فارسی
کلید واژه تعارض کار خانواده  اصفهان  کارکنان  محیط کار  سلامت محیطی  سازمان‌های دولتی  سلامت روانی  مؤلفه‌ها  ادراک تعارض کار خانواده  دسترسی به پول  
چکیده مقدمه: تعارض کار-خانواده به عنوان یکی از مهم­ ترین منابع فشار شغلی، به دلیل تاثیری که در بهزیستی کارکنان دارد، مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. بنابراین، هدف از پژوهش حاضر پیشگیری از ادراک تعارض کار- خانواده از طریق سلامت روانشناختی و مؤلفه­ های آن بود.
روش بررسی: روش پژوهش حاضر با توجه به ماهیت موضوع و اهداف پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه کارکنان ارگان­های دولتی یکی از شهرهای استان اصفهان بود که 202 نفر از آن­ها با روش تصادفی خوشه ­ای انتخاب شدند. در این پژوهش از پرسشنامه­ های تعارض کار- خانواده و سلامت روانشناختی محیط کار استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده­ ها از روش همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام استفاده به عمل آمد.
نتایج: نتایج نشان داد که بین سلامت روانشناختی محیط کار و کلیه مؤلفه ­های آن با ادراک تعارض کار- خانواده رابطه منفی و معنادار وجود دارد و از بین مؤلفه­ های سلامت روانشناختی محیط کار دسترسی به پول 7/18 درصد از تغییرات مربوط به متغیر ملاک (ادراک تعارض کار- خانواده) را پیش­ بینی می­کند.
نتیجه ­گیری: یافته­ های پژوهش حاضر نشان داد که رابطه قوی بین 9 مولفه سلامت روانشناختی محیط کار با ادراک تعارض کار-خانواده وجود دارد، اما دسترسی به پول به عنوان یکی از این مولفه ها، قویترین پیش بین ادراک تعارض کار-خانواده بود. بنابراین، توجه به این مولفه های بسیار مهم از طرف مدیران سازمان ها و سیاستگزاران، می­توان ادراک تعارض کار – خانواده را به عنوان یکی از مهمترین منابع استرس های شغلی کاهش داد.

کد مقاله 32678
تعداد بازدید 210

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397