• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی رابطه پنج عامل شخصیتی و تعارضات زناشویی در بین زوجین شهر قم
تعداد صفحات 30
نویسنده راضیه میرعلی ملک - جواد حبیبی تبار - محمدرضا سالاری‌فر - ابوالقاسم بشیری - مرتضی مجاهدی
مشخصات نشریه دوفصلنامه مطالعات اسلامی زنان و خانواده - جامعه الزهرا (س) - مصوب حوزوی سال 5 پیاپی 8
تاریخ انتشار بهار و تابستان - 1397
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 100-71
زبان فارسی
کلید واژه شخصیت  عوامل شخصیتی  قم (شهرستان)  زوج‌های سازگار  زوج‌های ناسازگار  پنج عامل شخصیت  زوجین در آستانه طلاق  تعارض زناشویی  
چکیده پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه عوامل شخصیتی و تعارضات زناشویی در بین زوجین شهر قم با روش پیمایشی انجام شده است. در این پژوهش با استفاده از فرمول کوکران، حجم نمونه تعداد 384 نفر از بین زوجین سازگار، ناسازگار و در حال طلاق، با بهره­ مندی از روش نمونه­ گیری خوشه­ ای- تصادفی و استفاده از تکنیک گلوله­ برفی جهت بررسی انتخاب شده­ اند.
در این فرایند هر یک از آزمودنی­ ها دو پرسشنامه شخصیت­ شناسی کوتاه (NEO) و تعارضات زناشویی (پ ت ز – ت) را تکمیل نموده و داده­ ها با نرم­ افزارهای DE (ورود اطلاعات) و Spss ‌مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. سپس برای بخش استنباطی از آزمون­های تحلیل واریانس یک طرفه (آنووا) و رگرسیون ترتیبی ساده استفاده شد.
یافته­ ها نشان می­دهد که عوامل شخصیتی در سه گروه سازگار، ناسازگار و در حال طلاق با یکدیگر متفاوت است و در گروه در حال طلاق و سپس گروه ناسازگار و در آخر گروه سازگار نیز تعارضات از بیشتر به کمتر می­ باشد. در خصوص عوامل شخصیتی نیز نتایج بیانگر آن است که میزان آزرده­ خویی، گشودگی و موافق بودن در زوجین سازگار، ناسازگار و در حال طلاق با هم تفاوت دارد؛ ولی میزان برون­گرایی و با وجدان بودن در سه دسته مذکور با یکدیگر فرقی نمی­کند و همچنین بین ابعاد تعارضات زناشویی با عوامل روان آزرده­­ خویی، برون­ گرایی، گشودگی، موافق بودن و با وجدان بودن، در برخی از ابعاد رابطه همبستگی و معنادار آماری وجود داشته و در برخی از ابعاد این رابطه وجود ندارد.


لینک دریافت مقاله


www.noormags.ir/view/fa/articlepage/1462892

کد مقاله 32611
تعداد بازدید 221

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397