• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی و مقایسه تعادل و انعطاف‌پذیری مردان و زنان سالمند در دامنه سنی 60 تا 79 سال
تعداد صفحات 12
نویسنده وحید ولی‌پور ده نو - رضا معتمدی
مشخصات نشریه فصلنامه سالمند - دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی شماره 2 پیاپی 49
تاریخ انتشار تابستان - 1397
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 221-210
زبان فارسی
کلید واژه سالمندان  خرم آباد (شهرستان)  تعادل  زنان سالمند  انعطاف‌پذیری  آمادگی جسمانی  مردان سالمند  
چکیده اهداف: آمادگی عملکردی مفهومی است که توانایی سالمند را برای اجرای فعالیت‌های جسمانی زندگی روزمره با سهولت نسبی منعکس می‌کند. هدف از پژوهش حاضر بررسی و مقایسۀ تعادل و انعطاف‌پذیری مردان و زنان سالمند در دامنه سنی ۶۰ تا ۷۹ سال خرم‌آباد بود.
مواد و روش ها: این مطالعۀ توصیفی‌ مقایسه‌ای، ۱۴۰سالمند را (۳۵ مرد و ۳۵ زن در دامنه سنی ۶۰ تا ۶۹ سال و ۳۵ مرد و ۳۵ زن در دامنه سنی ۷۰ تا ۷۹ سال) به طور در دسترس انتخاب کرد که داوطلبانه در مطالعه شرکت کردند. برای ارزیابی تعادل و انعطاف‌پذیری به ترتیب از آزمون‌های دسترسی عملکردی و نشستن و رساندن استفاده شد. برای سهولت اجرا، آزمون‌ها در منزل آزمودنی‌ها انجام شد. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از آزمون T مستقل استفاده و سطح معنی‌داری ۰/۰۵ > P در نظر گرفته شد.
یافته ها: یافته‌ها نشان داد بین تعادل و انعطاف‌پذیری زنان و مردان در دامنه‌های سنی ۶۰ تا ۶۹ سال و ۷۰ تا ۷۹ سال اختلاف معناداری وجود دارد (۰/۰۵ > P)؛ بین تعادل و انعطاف‌پذیری مردان در دامنه سنی ۶۰ تا ۶۹ سال و ۷۰ تا ۷۹ سال اختلاف معناداری وجود دارد (۰/۰۵ > P)؛ بین تعادل و انعطاف‌پذیری زنان در دامنه سنی ۶۰ تا ۶۹ سال و ۷۰ تا ۷۹ سال اختلاف معناداری وجود دارد (۰/۰۵ > P) و از سن ۶۰ تا ۷۹ سالگی تعادل و انعطاف‌پذیری مردان و زنان کاهش پیش‌رونده را نشان می‌دهد و میزان کاهش در زنان بیشتر از مردان است (۱۵/۷۹- در برابر ۱۴/۵۵- درصد برای تعادل و ۱۷/۷۹- در برابر ۱۲/۶۳- درصد برای انعطاف‌پذیری).
نتیجه گیری: با توجه به نقش بارز تعادل و انعطاف‌پذیری در انجام بهتر فعالیت‌های روزمره و کاهش آن‌ها در مردان و زنان سالمند، تقویت این دو بعد از عوامل آمادگی جسمانی در سراسر طول عمر مهم به نظر میرسد و برای تقویت این عوامل مداخلات ورزشی چندمؤلفه‌ای می‌تواند بهترین گزینه باشد.

کد مقاله 32408
تعداد بازدید 196

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397