• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان شناسایی عوامل مؤثر در خشونت علیه زنان شهر اهواز
تعداد صفحات 20
نویسنده سارا حیدری نژاد - عبدالرضا نواح
مشخصات نشریه فصلنامه زن و جامعه (جامعه‌شناسی زنان سابق) سال 9 شماره 4 پیاپی 36
تاریخ انتشار زمستان - 1397
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 152-133
زبان فارسی
کلید واژه خشونت خانگی  خشونت خانگی علیه زنان  حمایت اجتماعی  خشونت علیه زنان  عوامل خشونت علیه زنان  زنان متأهل  جامعه‌پذیری جنسیتی  خشونت شوهر  عوامل مؤثر بر خشونت خانگی  سلطه مردانه  دخالت ديگران در خانواده  پذیرش اقتدار مردانه  اعتیاد زوج  دخالت خانواده مرد  اهواز (شهرستان)  
چکیده پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل مؤثر در خشونت علیه زنان شهر اهواز صورت گرفته است. داده‌های این تحقیق با روش پیمایش و با استفاده از پرسش­نامه­ خودسنجی از نمونه‌ای با حجم 200 نفر از زنان متأهل مراجعه‌کننده به دستگاه قضایی به علت واقع شدن خشونت علیه آن‌ها توسط همسر خویش به روش نمونه‌گیری در دسترس جمع‌آوری شد. فرضیات از طریق ضریب همبستگی پیرسون، آزمون تی گروه‌های مستقل و رگرسیون چند متغیره آزمون گردیدند. روایی پرسش­نامه از طریق روایی صوری مورد سنجش قرار گرفت و پایایی آن از طریق ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شد. ضرایب به ­دست آمده برای متغیرها 65/0 به­ دست آمد که بر این اساس می‌توان نتیجه گرفت که ابزار پژوهش ابزاری پایا و اعتمادپذیر بود. نتایج پژوهش نشان داد که بین پذیرش اقتدار مرد در خانواده، جامعه‌پذیری جنسیتی، داشتن اقتدار و سلطه­ مرد، اعتیاد شوهر، دخالت خانواده­ مرد، نبود حمایت اجتماعی در خشونت علیه زنان رابطه­­ معنی‌داری مشاهده شد. بنابراین هر چه پذیرش اقتدار مرد در خانواده، جامعه‌پذیری جنسیتی زنان، اقتدار و سلطه­ مرد در خانواده، دخالت اطرافیان زن و مرد و نبود حمایت اجتماعی زنان افزایش یابد، خشونت علیه آن‌ها نیز افزایش می‌یابد. هم‌چنین خشونت علیه زنان در بین زنان دارای شوهر معتاد بیشتر از زنان دارای شوهر غیرمعتاد بوده است. از بین متغیرهای مستقل، به ترتیب بیشترین سهم را در میزان خشونت علیه زنان، پذیرش اقتدار مرد با (387/0 = β)، دخالت خانواده مرد با (373/0 = β)، اقتدار و سلطه­ مردانه با (241/0 = β)، نبود حمایت اجتماعی با (224/0 = β) و جامعه‌پذیری جنسیتی با (223/0 = β) دارند.

کد مقاله 32302
تعداد بازدید 171

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397