• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان پیش‌بینی نگرانی بارداری بر اساس خودافشایی هیجانی و خودنظم‌دهی هیجانی
تعداد صفحات 11
نویسنده خدیجه عابدینی - کاظم برزگر بفرویی
مشخصات نشریه دوماهنامه اصول بهداشت روانی - دانشگاه علوم پزشكی مشهد - علمی پژوهشی شماره 4
تاریخ انتشار خرداد و تیر - 1397
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 262-252
زبان انگلیسی
کلید واژه اضطراب زنان  بارداری  زنان باردار  خودتنظیمی  مهارت‌های خود نظم‌ دهی  یزد (شهرستان)  نگرانی  خود‌ نظم بخشی  هیجان  اضطراب بارداری  خودافشایی  نظم‌دهی هیجان  خودافشایی هیجانی  خودنظمی هیجانی  نگرانی دوران بارداری  خودتنظیمی هیجانی  خودنظم‌دهی هیجانی  خودنظم‌دهی  
چکیده مقدمه: نگرانی بارداری، نوع خاصی از استرس است که به ترس‌ها و نگرانی‌های مادرانه­ مرتبط با بارداری اشاره دارد و دربرگیرنده­ نگرانی‌ها درباره سلامتی جنین، نشانه‌های جسمانی، فرزندپروری، روابط با دیگران و زایمان است. هدف این پژوهش پیش‌بینی نگرانی بارداری بر اساس خودافشایی هیجانی و خودنظم‌دهی هیجانی است.
روش­ کار: جامعه‌ی آماری این پژوهش توصیفی شامل تمامی زنان باردار مراجعه‌کننده به یکی از مراکز مراقبت‌های بارداری یزد در خرداد سال 1395 بود که 240 نفر به‌صورت نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسش ­نامه­ های نگرانی بارداری، خودافشایی هیجانی و خودنظم‌دهی هیجانی استفاده شد. داده‌ها با استفاده از روش ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه تحلیل شدند.
یافته­ ها: بین نگرانی بارداری و زیرمقیاس‌های خودافشایی هیجانی مانند افسردگی (793/0- = r)، شادکامی (217/0- = r )، حسادت (137/0 = r)، اضطراب (r = -317)، آرامش (244/0- = r)، ترس (518/0- = r) و از زیرمقیاس‌های خودنظم‌دهی هیجانی، راهبردهای نظم‌جویی متمرکز بر پیشایند (214/0- = r)، و راهبردهای نظم‌جویی متمرکز بر پاسخ (317/0- = r)، رابطه معنی‌دار وجود دارد. بر اساس نتایج رگرسیون چندگانه از بین ابعاد خودافشایی هیجانی افسردگی، ترس در سطح 01/0 منفی و حسادت در سطح 05/0 مثبت توانستند نگرانی بارداری را پیش‌بینی کنند همچنین راهبردهای خودنظم‌دهی متمرکز بر پیشایند در سطح 05/0 نیز توانست در پیش‌بینی نگرانی بارداری نقش معنی­ داری داشته باشد.
نتیجه­ گیری: بر اساس نتایج، خودافشایی و خودتنظیمی هیجانی می­توانند نگرانی بارداری را پیش ­بینی نمایند. نتایج حاصل از این پژوهش جهت آگاهی زنان باردار از چگونگی تاثیر مهارت‌های خودافشایی و خودتنظیمی هیجانی بر اضطراب بارداری می‌تواند اثر مطلوبی داشته باشد.

کد مقاله 32209
تعداد بازدید 225

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397