• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی رابطه بین انعطاف‌پذیری روانشناختی، کنترل، اجتناب و اضطراب و تفاوت‌های جنسیتی در اضطراب
تعداد صفحات 18
نویسنده زهرا صالح‌زاده عین آباد - الهه خلیلی - مهشید مجتهدزاده - محمدرضا نایینیان
مشخصات نشریه ماهنامه رويش روانشناسي - انجمن روانشناسي باليني كودك و نوجوان سال 7 شماره 5 پیاپی 26
تاریخ انتشار مرداد - 1397
درجه علمی علمی - ترویجی
محدوده صفحات 146-129
زبان فارسی
کلید واژه اضطراب  کنترل  تفاوت جنسیتی  اجتناب  دانشگاه شاهد  انعطاف‌پذیری روان‌شناختی  اضطراب دختران  اضطراب پسران  
چکیده زمینه و هدف: بنا­بر پژوهش­های عدیده­ ای، اضطراب امری شایع در میان دانشجویان است و اثرات سوئی بر ابعاد گوناگون سلامت دارد. از دیگر سو، عوامل گوناگونی بر اضطراب اثر­گذار هستند که از آن میان می­توان به انعطاف­ پذیری روانشناختی اشاره نمود. انعطاف­ پذیری روانشناختی، یک عامل فراتشخیصی است که در سلامت روان نقش حائز­ اهمیتی ایفا می­ نماید و با بسیاری از پیامد روانشناختی مثبت مرتبط شده است. نه­ تنها خلاء پژوهشی در این حوزه در جامعه­ ایرانی وجود دارد بلکه پژوهش­ها حاکی از نقش فرهنگ در این متغیرها هستند. ازاین­رو، هدف این پژوهش، بررسی تاثیر انعطاف­ پذیری روانشناختی و مولفه­ های آن بر اضطراب در دانشجویان بوده است.
روش بررسی: این­ پژوهش بر روی 210 دانشجویان دانشگاه شاهد به صورت مقطعی صورت گرفت. هم­چنین نمونه­ گیری به صورت تصادفی خوشه­ ای انجام گردید. آزمودنی­ها به پرسشنامه های پذیرش و عمل و اضطراب صفت اشپیلبرگر پاسخ دادند. شایان­ ذکر­ اینکه نتایج با استفاده از Smart-PLS2 و SPSS-23 تحلیل شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که رابطه چشمگیری بین انعطاف­ پذیری روانشناختی، کنترل، اجتناب و اضطراب وجود دارد. این متغیرها 46 درصد از واریانس متغیر اضطراب را پیش­ بینی می­کردند. هم­چنین نقش جنسیت در اضطراب تایید نگردید.
نتیجه‌گیری: به­ طور­کلی به­ نظر می­رسد که انعطاف­ ناپذیری روانشناختی و مولفه­ های آن نقش پررنگی در سلامت دارند. ارتباط انعطاف‌پذیری روانشناختی با اضطراب بر ماهیت فراتشخیصی انعطاف‌ناپذیری روانشناختی صحه می‌گذارد. در برخی بافت‌ها رفتارهای سرکوبگرانه یا اجتنابی به عنوان نوعی راهبرد خود-محافظتی قلمداد می‌‌شوند که از فرد در برابر پیامدهای به‌ظاهر فاجعه‌آمیز محافظت می‌کنند. تلویحات نظری و بالینی یافته­ ها و نیز تبیین­ های مربوط به یافته­ ها در مقاله ارائه شده است.

کد مقاله 31914
تعداد بازدید 186

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397