• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تغییرات و نیازهای والدین داغدیده پس از فوت فرزندشان به علت سرطان: یک پژوهش کیفی
تعداد صفحات 12
نویسنده فاطمه سیفی - اعظم فرح بیجاری
مشخصات نشریه فصلنامه تحقیقات کیفی در علوم سلامت - دانشگاه علوم پزشكی كرمان سال 7 شماره 1 پیاپی 47
تاریخ انتشار بهار - 1397
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 59-48
زبان فارسی
کلید واژه مرگ  نیازهای والدین  سرطان  مطالعه کیفی  خانواده‌های داغدیده  داغدیدگی  فوت  فوت فرزند  تغییرات والدین  والدین داغدیده  
چکیده مقدمه: والدینی که فرزندشان را به علت سرطان از دست می‌دهند، دچار تغییراتی می‌شوند که منجر به کاهش کیفیت زندگی و سطح سازگاری آن‌ها می‌گردد. همچنین، پس از فوت فرزند، نیازهای متعددی برای والدین داغدیده پدید می‌آید. هدف از انجام پژوهش حاضر، شناسایی تغییرات و نیازهای والدین داغدیده بود.
روش‌: این مطالعه به روش کیفی و با رویکرد پدیدارشناختی انجام شد. بدین منظور، 12 خانواده داغدیده که فرزند خود را به علت سرطان از دست داده بودند، به روش نمونه‌گیری هدفمند و با استفاده از مصاحبه‌ عمیق و نیمه ‌ساختار یافته مورد بررسی قرار گرفتند. داده‌ها جمع‌آوری، ثبت و سپس کدگذاری گردید و در قالب مقوله‌های اصلی طبقه‌بندی شد.
یافته‌ها: استخراج کدهای به دست آمده، منجر به پدیدار شدن تغییرات والدین در چهار طبقه‌ اصلی (تغییرات روان‌شناختی و جسمانی، تغییر در روابط میان ‌فردی، تغییرات درون‌ فردی و تغییر در سبک زندگی) و نیازهای والدین در دو طبقه‌ (نیاز عاطفی‌ و نیاز مالی) شد. هر طبقه‌ اصلی نیز مشتمل بر چند طبقه فرعی بود.
نتیجه‎گیری: با شناسایی تغییرات و نیازهای والدین داغدیده، می‌توان به افزایش کیفیت زندگی و سلامت روان آن‌ها کمک نمود. کادر درمانی بیمارستان‌ها و روان‌شناسان بالینی می‌توانند با بهره‌گیری از یافته‌های حاصل از پژوهش حاضر و فراهم آوردن حمایت‌‌های عاطفی برای والدین در طی دوره‌ آخر بیماری و پس از فقدان فرزندشان، تأثیر مثبتی بر پیامد‌های بلندمدت سوگ والدین داغدیده داشته باشند و به سازگاری آن‌ها کمک کنند.

کد مقاله 31896
تعداد بازدید 195

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397