• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تأثیر مشاوره مبتنی بر خودآگاهی بر همبستگی بین خودآگاهی و رضایت جنسی زنان سنین باروری
تعداد صفحات 7
نویسنده طیبه ضیائی - مرضیه گرزین - معصومه رضائی اول - ناصر بهنام پور
مشخصات نشریه دوماهنامه روان پرستاري - انجمن علمي پرستاري ايران شماره 5 پیاپی 29
تاریخ انتشار آذر و دی - 1397
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 63-57
زبان فارسی
کلید واژه خودآگاهی زنان  رضایت جنسی  خودآگاهی  سنین باروری  گرگان (شهرستان)  اضطراب اجتماعی  زنان سنین باروری  مشاوره فردی  خودآگاهی جنسی  
چکیده مقدمه: رضایت جنسی می تواند تحت تاثیر عواملی چون مهارت خودآگاهی قرار گیرد. هدف مطالعه تعیین تاثیر مشاوره مبتنی بر خودآگاهی بر همبستگی بین خودآگاهی و رضایت جنسی زنان سنین باروری بود.
روش کار: این مطالعه مداخله ای بر روی 76 نفر از زنان سنین باروری درخواست کننده خدمات مامایی مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهر گرگان (1395) انجام شد. نمونه ها به روش تصادفی بلوک بندی در دو گروه مداخله و کنترل جایگزین شدند. اطلاعات توسط فرم جمعیت شناختی، پرسشنامه های فارسی خودآگاهی ریلو و آلیک و رضایت جنسی هادسون در دو مرحله قبل و یک ماه بعد از مداخله بدست آمد. مداخله شامل 6 جلسه مشاوره فردی با رویکرد التقاطی با موضوع خودآگاهی بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS16 تجزیه و تحلیل شدند. با توجه به نرمال نبودن داده ها، همبستگی میانگین نمرات رضایت جنسی و خودآگاهی قبل و پس از مداخله با آزمون اسپیرمن بررسی شد.
یافته ها: قبل از مداخله بین رضایت جنسی و حیطه های خودآگاهی در گروه های مداخله و کنترل همبستگی وجود نداشت. پس از مشاوره در گروه مداخله بین رضایت جنسی و خودآگاهی خصوصی همبستگی مثبت معنی دار (0.437 = r و 0.006 (P-value = و بین رضایت جنسی و اضطراب اجتماعی همبستگی منفی معنی دار ( 0.424 = r و 0.008 (P -value = دیده شد.
نتیجه گیری: تغییر میزان همبستگی بین خودآگاهی خصوصی و اضطراب اجتماعی با رضایت جنسی زنان نشان می دهد، ارتقا رضایت جنسی تنها نیاز به ارتقا دانش جنسی و متخصصین این امر ندارد، بلکه تغییر در متغیرهای غیر جنسی می تواند این ارتقا را همراه داشته باشد.

کد مقاله 31870
تعداد بازدید 228

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397