• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی کیفیت زندگی مادران دارای کودک مبتلا به سرطان در ایران
تعداد صفحات 7
نویسنده زهرا رضایی - مریم شریفیان ثانی - لیلا استادهاشمی - غلامرضا قائد امینی هارونی
مشخصات نشریه فصلنامه کومش شماره 3 پیاپی 71
تاریخ انتشار تابستان - 1397
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 431-425
زبان فارسی
کلید واژه ایران  مراقبان  سرطان  کیفیت زندگی  سرطان در کودکان  والدین کودکان مبتلا به سرطان  هزینه بیماری  کیفیت زندگی مادران  
چکیده هدف: وضعیت جسمی، روانی و عاطفی مادران به عنوان یکی از ارکان اصلی در ارائه خدمت و مراقبت، تحت تأثیر بیماری کودک قرار داشته و تنش‌های فراوانی برای آن‌ها ایجاد می‌کند. پژوهش حاضر با هدف بررسی وضعیت کیفیت زندگی ماداران دارای کودک مبتلا به سرطان طراحی و اجرا شد.
مواد و روش‌ها: جامعه آماری مطالعه توصیفی حاضر شامل کلیه مادران (900 نفر) دارای کودک مبتلا به سرطان تحت پوشش موسسه محک در سال 1395 می‌باشد. 210 نمونه به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شد. وضعیت کیفیت زندگی با نسخه فارسی پرسش‌نامه روا و پایا شده کیفیت زندگی مراقبت‌دهندگان بیماران مبتلا به سرطان سنجیده شد.
یافته‌ها: از لحاظ ابعاد رنج روحی و جسمی (51/12 ± 63/20) وضعیت 8/74 درصد، گسیختگی سبک زندگی (87/8 ± 02/17) وضعیت 7/55 درصد، نگرانی اقتصادی (61/3 ± 70/4) وضعیت 6/68 درصد و از لحاظ نمره کل کیفیت زندگی (76/24 ± 86/65) وضعیت 5/60 درصد نمونه مورد بررسی در سطح متوسط و پائین‌تر قرار داشت. از لحاظ بعد سازگاری مثبت (28/5 ± 14/21) 59 درصد دارای وضعیت خوب و 2/26 درصد دارای وضعیت خیلی خوب بودند.
تیجه‌گیری: با پررنگ‌تر شدن و جدی گرفتن نقش مادران دارای کودک مبتلا به سرطان در برنامه‌ریزی‌های دست بالای نظام سلامت، نه تنها وضعیت کیفیت زندگی خانوارها و به ویژه مادران مراقبت‌دهنده به کودک مبتلا به سرطان ارتقاء خواهد یافت، بلکه کودک مبتلا به سرطان نیز در نتیجه این توجه، از اثرات جانبی و مثبت آن برخوردار خواهد شد.

کد مقاله 31840
تعداد بازدید 235

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397