• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان رابطه تمایزیافتگی خود و طرحواره ناسازگار اولیه با مؤلفه‌های عملکرد خانواده در زنان نظامیان شهر تهران
تعداد صفحات 10
نویسنده حسین کشاورز افشار - الهه قنبریان - جلیل جبلی - حسن سعادت
مشخصات نشریه دوماهنامه طب نظامی شماره 6 پیاپی 82
تاریخ انتشار بهمن و اسفند - 1397
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 644-635
زبان فارسی
کلید واژه عملکرد خانواده  تهران  تمایزیافتگی  طرحواره‌های ناسازگار اولیه  خانواده‌های نظامی  تمایزیافتگی خود  زنان متأهل غیر شاغل  طرحواره‌های ناسازگار  
چکیده زمینه و هدف: تحقیقات نشان می­دهد با توجه به پیوستگی زندگی کاری و خانوادگی، توجه به زندگی خانوادگی مشاغل نظامی و اثرات آن بر روابط زناشویی مهم تلقی می­شود. از این رو پژوهش حاضر بدنبال آن است که رابطه تمایز یافتگی و طرح واره‌های ناسازگار اولیه با مؤلفه­ های عملکرد خانواده در زوجین خانواده­ های نظامی مقیم شهر تهران را مطالعه نماید.
روش‌ها: روش پژوهش از نوع کمی و بر اساس هدف، توصیفی و از نوع همبستگی می‌باشد. جامعه پژوهش را زنان متاهل خانه­ دار در خانواده‌های نظامی در شهر تهران در سال 1396 تشکیل داده‌اند، که 325 نفر به روش نمونه­ گیری در­دسترس غیرتصادفی با در­نظر گرفتن معیارهای ورود و خروج انتخاب گردیدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه تمایزیافتگی خود، پرسشنامه عملکرد خانواده (FAD)، فرم کوتاه پرسشنامه پرسشنامه طرحواره ناسازگار اولیه یانگ (SQ-SF) بود. به منظور دسته­ بندی نمایش داده ­ها از آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و از آمار استنباطی (همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چند متغیره) به ­منظور تعیین همبستگی و قدرت پیش­بینی بین طرحواره ­های ناسازگار اولیه و تمایزیافتگی با عملکرد خانواده استفاده شده است.
یافته‌ها: تعداد 325 نفر از زنان متاهل خانه­ دار در خانواده‌های نظامی در شهر تهران، با میانگین سنی 4/46 سال بررسی شدند. رابطه بین مولفه­ های طرحواره ناسازگار اولیه با مولفه­ های عملکرد خانواده در زنان نظامیان شهر تهران از نظر آماری معنادار است (01/0 p < ) و همچنین رابطه بین مولفه ­های تمایزیافتگی با مولفه­ های عملکرد خانواده از نظر آماری معنادار است (01/0 p < ).
نتیجه‌گیری: توصیه می­شود در شکل­ گیری طرح­واره ­ها در کودکی، خانواده­ ها دقت لازم را به عمل آورند تا طرح­واره­ های مثبتی در شخص شکل بگیرد تا در آینده عملکرد خانوادگی مطلوبی را ارائه دهد. باتوجه به معناداری ارتباط بین تمایز­یافتگی و عملکرد خانواده می­توان نتیجه گرفت که سلامت روانی فرد در گرو سطح تفکیک از این نظام حاکم بر خانواده است که تمایز­یافتگی نام دارد؛ یعنی هرچقدر سطح تمایز­یافتگی بالاتر باشد در عملکرد خانواده تأثیر می­گذارد و سلامت روانی زنان متاهل در خانواده ­های نظامی را بالاتر می ­برد.

کد مقاله 31824
تعداد بازدید 204

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397