• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی سلامت روان (افسردگی، اضطراب، استرس) در زنان شاغل و غیر شاغل شهر یزد در سال 1394
تعداد صفحات 11
نویسنده مهدیه ممیزی - فاطمه فرزانه - محمدحسن لطفی
مشخصات نشریه فصلنامه بهداشت و توسعه - دانشگاه علوم پزشكي كرمان سال 7 شماره 3
تاریخ انتشار پائیز - 1397
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 249-239
زبان فارسی
کلید واژه زنان خانه‌دار  زنان شاغل  افسردگی  افسردگی زنان  اختلالات روانی  استرس  اضطراب  اضطراب زنان  زنان یزد  یزد (شهرستان)  سلامت روانی زنان  بیماری‌های روانی زنان  سلامت روانی  استرس زنان  
چکیده مقدمه: زنان یکی از گروه‌های حساس هستند که نسبت به مردان در خطر بالاتری برای اکثر اختلالات روانی می‌باشند. سلامت روان زنان با سلامت خانواده و جامعه در ارتباط است. مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت سلامت روان (افسردگی، اضطراب، استرس) زنان شاغل و غیر شاغل شهر یزد در سال 1394 صورت گرفت.
روش‌ها: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی بود که بر روی 120 زن شاغل و 120 زن غیر شاغل مراجعه کننده به مراکز بهداشتی- درمانی شهر یزد انجام شد. داده‌ها به روش نمونه‌گیری تصادفی و با استفاده از پرسشنامه‌ای در 2 قسمت شامل اطلاعات زمینه‌ای و پرسشنامه استاندارد DASS نسخه 21 جمع‌آوری شد. برای تجزیه‌و‌تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار SPSS نسخه 16 و آزمون‌های آماری t-test و ANOVA استفاده شد.
نتا‌یج: میانگین افسردگی (001/0 > P) و اضطراب (001/0 > P) زنان شاغل کمتر از زنان غیر شاغل بود که این ارتباط از نظر آماری معنادار بود. در بین زنان شاغل، کارمندان بخش خصوصی دارای بیشترین استرس و اضطراب و کارگران دارای بیشترین افسردگی بودند. همچنین فعالیت فیزیکی و سطح تحصیلات با افسردگی، اضطراب و استرس همبستگی معکوس معنادار داشت. از نظر وضعیت تأهل نیز افراد مطلقه دارای بیشترین افسردگی و اضطراب و افراد مجرد دارای بیشترین استرس بودند.
بحث و نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه حاکی از بالاتر بودن سطح افسردگی و اضطراب در زنان غیر شاغل نسبت به زنان شاغل می‌باشد. طراحی و انجام مداخلات مؤثر برای زنان غیر شاغل جهت کاهش افسردگی و اضطراب توصیه می‌شود.

کد مقاله 31819
تعداد بازدید 241

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397