• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان مطالعه ابعاد کیفیت زندگی مبتلایان به ملال جنسیتی مرد به زن با عمل جراحی تطبیق جنسیت
تعداد صفحات 10
نویسنده زهره مریمی - مهدیه موسوی - فاطمه واثق رحیم پرور - فیروزه رئیسی - علیرضا کاهانی - ناصر بحرانی
مشخصات نشریه فصلنامه پزشکی قانونی ایران - سازمان پزشكي قانوني كشور - علمی پژوهشی شماره 1 پیاپی 85
تاریخ انتشار بهار - 1397
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 69-60
زبان فارسی
کلید واژه ابعاد کیفیت زندگی  کیفیت زندگی  ملال جنسیتی  خصوصیات ظاهری  عمل جراحی  رضایت از ویژگی‌های ظاهری  سن انجام جراحی  تطبیق جنسیت  
چکیده زمینه و هدف : جراحی تطبیق جنسیت به عنوان یک روش درمانی در مبتلایان به ملال جنسیتی در ایران و سایر کشورها انجام می ­شود که تاثیر برخی عوامل مرتبط از جمله سن زمان جراحی، مدت زمان گذشته از جراحی و بررسی شکایات افراد پس از عمل روی کیفیت زندگی مشخص نشده است، لذا این مطالعه با هدف بررسی ابعاد کیفیت زندگی مبتلایان به ملال جنسیتی مرد به زن با عمل جراحی تطبیق جنسیت انجام شد.
روش کار: این مطالعه توصیفی- تحلیلی در سال 1392 بر روی 46 نفر از مبتلایان به ملال جنسیتی مرد به زن انجام شده است. جهت بررسی کیفیت زندگی ابتدا اطلاعات فردی آنان گردآوری شد و سپس پرسش­ نامه استاندارد کیفیت زندگی (SF36) مورد استفاده قرار گرفت.
یافته ها: نتايج آزمون آنووا نشان داد ميانگين كيفيت زندگي بر حسب مدت زمان گذشته از جراحي و انجام جراحي هاي زيبايي در مبتلايان به ملال جنسيتي مرد به زن معنادار نبود، ولي با فاكتورهاي سن افراد در زمان جراحي تغيير جنسيت و رضايت از ويژگي هاي ظاهري افراد پس از عمل جراحي ارتباط معناداري وجود داشت (0/05 p < ). به طوري كه افرادي كه در رده سني 28-22 سالگي جراحي كرده بودند كيفيت زندگي بالاتري داشتند و افرادي كه عدم رضايت از ويژگي هاي ظاهري داشتند نسبت به بقيه كيفيت زندگي كمتري داشتند.
نتيجه گيري: لزوم انجام مشاوره هاي رواني و پيگيري هاي كافي توسط تيم متخصص روان پزشك و روان شناس مي تواند در انتخاب فرد مناسب جهت انجام جراحي تطبيق جنسيت با در نظر گرفتن فاكتور سن و كاهش عوارض بعد عمل توصيه مي شود.

کد مقاله 31790
تعداد بازدید 149

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397