• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان فراوانی پرخاشگری در قربانیان زن تجاوز جنسی مراجعه کننده به مرکز پزشکی قانونی استان اصفهان
تعداد صفحات 8
نویسنده نسیم خادمی - فاطمه ناهیدی - محمد اریسیان - مهدیس نافع - بهمن صالحی
مشخصات نشریه فصلنامه پزشکی قانونی ایران - سازمان پزشكي قانوني كشور - علمی پژوهشی شماره 1 پیاپی 85
تاریخ انتشار بهار - 1397
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 33-26
زبان فارسی
کلید واژه تجاوز جنسی  پرخاشگری  پزشکی قانونی  اصفهان  قربانیان  قربانی جنسی  تجاوز علیه زنان  قربانیان زن  
چکیده مقدمه: پرخاشگری یک اختلال رفتاری است که می­تواند متعاقب تجاوز جنسی بروز کند و تهدید جدی برای سلامتی زنان باشد. هدف این مطالعه تعیین فراوانی پرخاشگری در قربانیان زن تجاوز جنسی مراجعه کننده به مرکز پزشکی قانونی استان اصفهان در سال 1393 بود.
روش کار: این مطالعه توصیفی شامل 93 زن قربانی تجاوز جنسی مراجعه کننده به مرکز پزشکی قانونی استان اصفهان بود که به روش تصادفی انتخاب شدند. ابزار مطالعه پرسش­ نامه اطلاعات دموگرافیک و سلامت روان scl-90 بود. جهت تحلیل داده­ ها آمار توصیفی و آزمون ­های آماری هم بستگی اسپیرمن، t مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه در spss نسخه 17 استفاده شد.
یافته ­ها: 12/9 درصد (12نفر) از افراد پرخاشگری را در حد خفیف ( نمره 1-0)، 57 درصد (53 نفر) پرخاشگری را در حد متوسط (نمره 3-1) و 30/1 درصد (28نفر) پرخاشگری را در حد شدید (نمره 4-3) داشتند. از 6 زیر شاخص موجود در بخش پرخاشگری، 45/2 درصد موارد شاخص از کوره در رفتن را در حد خیلی زیاد داشتند. از 6 شاخص مربوط به پرخاشگری 34/4 درصد از واحدهای مورد پژوهش زیر شاخص عصبانیت، 34/4 درصد میل به کتک زدن دیگران، 32/3 درصد میل به پرت کردن اشیا، 31/2 درصد جر و بحث و درگیری، 35/5 درصد داد و فریاد را در حد خیلی زیاد داشتند.
نتیجه گیری: ين مطالعه نشان داد كه هم بستگي مثبت و معناداري بين تجاوز جنسي و پرخاشگري وجود دارد (P < 0/001) به طوري كه شيوع پرخاشگري در افرادي كه دچار تجاوز جنسي شده بودند بالا بود و اكثر قربانيان بعد از تجاوز جنسي داراي اختلالات رفتاري از جمله پرخاشگري مي شوند. با توجه به افزايش روز افزون تجاوزات جنسي در زنان و شناخت تجاوز جنسي به عنوان عامل مختل كننده سلامت روان بايد راه كارها و منابعي جهت جلوگيري از تجاوز جنسي عليه زنان و پيامدهاي ناگوار آن از جمله پرخاشگري و تشخيص و درمان زودرس اين عارضه و ساير عوارض اختصاص يابد.

کد مقاله 31788
تعداد بازدید 166

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397