• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی درمان شناختی رفتاری مبتنی بر تصویر بدن بر رضایت جنسی و سازگاری زناشویی زنان نابارور
تعداد صفحات 22
نویسنده فاطمه فانی سبحانی - جواد خلعتبری - صمد رحمتی
مشخصات نشریه فصلنامه روانشناسی کاربردی (مصوب وزارت علوم) سال 12 شماره 1 پیاپی 45
تاریخ انتشار بهار - 1397
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 46-25
زبان فارسی
کلید واژه رضایت جنسی  زنان نابارور  تصویر بدنی  ناباروری زنان  تهران  سازگاری زناشویی  رویکرد شناختی رفتاری  سازگاری زنان  
چکیده هدف: هدف پژوهش تعيين اثربخشي درمان شناختي رفتاري مبتني بر تصوير بدن بر رضايت جنسي و سازگاري زناشويي زنان نابارور بود.
روش: روش پژوهش نيمه آزمايشي با طرح پيش آزمون، پس آزمون و پيگيري با گروه گواه و جامعه آماري زنان نابارورِ مراجعه كننده به 26 مركز درمان ناباروريِ شهر تهران در نيمه اول سال 1396 بود كه طبق پرسشنامه چند بُعدي بدن كَش (1994) از تصوير بدن خود ناراضي بودند. 30 زن نابارور با روش نمونه گيري خوشه ايِ دو مرحله اي از 2 مركز رويش هلال احمر و خاتم النبياء انتخاب شدند و به صورت تصادفي در دو گروه آزمايش و گواه قرار گرفتند و پرسشنامه هاي رضايت جنسي لارسون، اندرسون، هولمن و نيمان (1998) و سازگاري زناشويي اسپانير (1976) را تكميل كردند. درمان شناختي رفتاريِ تصوير بدن برگرفته از پژوهش كَش و استارچن (2002) و روزن، سالتزبرگ و سربنيك (1989) در مورد گروه آزمايش هفته اي يك بار در 9 جلسه 90 دقيقه اي اجرا و داده ها از طريق تحليل واريانس مختلط با اندازه گيري مكرر تحليل شد.
يافته ها: نتايج تفاوت معني داري را بين گروه آزمايش و گواه در ميزان افزايش رضايت جنسي (173/6 = F ، 019/0 = P) و سازگاري زناشويي (768/4 = F ، 039/0 = P) در مرحله پس آزمون و پس از دو ماه پيگيري نشان داد.
نتيجه گيري: درمان شناختي رفتاريِ تصوير بدن، با اصلاح باورهاي منفي درباره ظاهر جسماني و جايگزيني آن ها با افكار مثبت و منطقي، منجر به اعتماد به نفس در روابط جنسي و در نتيجه بهبود رضايت جنسي و سازگاري زناشوئي زنان نابارور مي شود.

کد مقاله 31698
تعداد بازدید 241

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397