• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی پریشانی‌های روان‌شناختی در فرزندان متأهل مراقب والد (ین) سالمند (مطالعه کیفی)
تعداد صفحات 16
نویسنده احمد آقاجانی - علی محمد نظری - کیانوش زهراکار
مشخصات نشریه فصلنامه سالمند - دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی شماره 3 پیاپی 50
تاریخ انتشار پائیز - 1397
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 361-346
زبان فارسی
کلید واژه سالمندان  پدیدارشناسی  پیامدهای روانشناختی  قم (شهرستان)  مراقبت  مطالعه کیفی  افراد متأهل  روان‌ پریشی  فرزندان متأهل  مراقبت خانواده  مراقبت از سالمندان  خانواده سالمندان  اطرافیان سالمندان  والد سالمند  
چکیده اهداف با توجه به روند رو به افزایش جمعیت سالمند در جوامع، از جمله ایران، و فشار روزافزون مراقبت از سالمندان بر نسل میان‌سال و نیز ضرورت نگاه بومی به موضوع، این پژوهش با هدف شناسایی پریشانی‌های روان‌شناختی در فرزندان متأهل مراقب والد(ین) سالمند انجام شد.
مواد و روش ها این پژوهش به روش کیفی و با استفاده از رویکرد پدیدارشناسی اجرا شد. جامعه مورد مطالعه تحقیق شامل افراد متأهل مراقب والد(ین) ساکن شهر قم در سال 1395 بود. شرکت‌کنندگان شامل 13 نفر مرد و زن بودند که به روش نمونه‌گیری هدفمند از طریق مراجعه به مراکزی انتخاب شدند که جمعیت مدنظر معمولاً مراجعه می‌کردند. حجم نمونه از طریق اشباع نظری تعیین شد. داده‌های پژوهش با استفاده از مصاحبه عمیق جمع‌آوری و داده‌ها با روش هفت‌مرحله‌ای کلایزی تحلیل شد.
یافته ها پریشانی‌های روان‌شناختی که شرکت‌کنندگان تجربه می‌کردند در قالب 3 مقوله اصلی، 7 زیرمقوله، و 39 مفهوم قرار گرفتند. مقوله اول، هیجانات ناخوشایند است که دو زیرمقوله احساسات و دغدغه‌ها را دربر می‌گیرد. مقوله دوم، حالت‌های روان‌رنجورانه است که شامل سه زیرمقوله افسردگی، اضطراب و وسواس می‌شود. مقوله سوم تعارضات است که دو زیرمقوله تعارض نقش و تردیدها را پوشش می‌دهد.
نتیجه گیری مراقبت از والد(ین) سالمند برای فرزندان متأهل که درگیر نقش‌های متعددی هستند، پیامدهای روان‌شناختی نامطلوبی دارد که در این مطالعه بومی شناسایی شدند. یافته‌های این پژوهش می‌تواند مبنایی برای ارائه خدمات روان‌شناختی و مشاوره به جمعیت هدف باشد و نیز تحقیقات کمّی و آماری بر اساس یافته‌ها را برانگیزاند.

کد مقاله 31678
تعداد بازدید 174

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397