• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان انتظارات سالمندان مقیم سرای سالمندان از فرزندان خود
تعداد صفحات 18
نویسنده علی نوری - سهیلا فارسی
مشخصات نشریه فصلنامه سالمند - دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی شماره 2 پیاپی 49
تاریخ انتشار تابستان - 1397
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 279-262
زبان فارسی
کلید واژه سالمندان  سرای سالمندان  دوره سالمندی  سالمندی  انتظارات والدین  ملایر (شهرستان)  مراقبت از سالمندان  انتظارات والدین از فرزندان  خانواده سالمندان  اطرافیان سالمندان  والد سالمند  خانواده‌های دارای سالمند  فرهنگ نگاری  انتظارات سالمندان  حمایت از سالمندان  
چکیده اهداف پژوهش حاضر یک مطالعه کیفی است که به هدف شناسایی و توصیف انتظارات سالمندان مقیم سرای سالمندان از فرزندان خود انجام شد.
مواد و روش‌ها در این مطالعه با بهره‌گیری از روش پژوهش فرهنگ نگاری، تعداد 30 نفر از سالمندان مقیم آسایشگاه سالمندان شهرستان ملایر با روش نمونه‌گیری هدفمند از نوع مبتنی بر معیار انتخاب شدند. داده­ های پژوهش از طریق مصاحبه نیمه ­ساختار گردآوری و با روش تحلیل مضمونی مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها نتایج تحلیل داده ­های پژوهش به شناسایی چهار دسته انتظارات اساسی تحت عناوین مراقبت جسمانی و تأمین نیازهای بهداشت فردی سالمندان؛ حمایت اجتماعی و احترام به شان و جایگاه سالمندان در خانواده؛ حمایت عاطفی و حفظ استقلال و حریم شخصی سالمندان؛ و حمایت مالی و تأمین هزینه‌های اساسی زندگی سالمندان منجر شد. در مجموع، نتایج این پژوهش از نقش حیاتی نهاد خانواده در برآورده نمودن انتظارات و دغدغه‌های سالمندان و به تبع آن بهبود کیفیت زندگی جسمانی و روانی آنان حمایت می­کند.
نتیجه‌گیری اعضای خانواده و به ویژه فرزندان افراد سالمند می­توانند با ایجاد شرایط و فرصتهایی مناسب به سالمندان اطمینان دهند که هم در تامین هزینه‌های مالی و نیازهای اساسی زندگی حامی و پشتیبان آنها هستند و هم به استقلال و توانمندی­ آنان بعنوان یک سرمایه اجتماعی برای جامعه باور دارند.

کد مقاله 31677
تعداد بازدید 233

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397