عنوان | بررسی سلامت غذایی خانواده معاصر ایرانی و تغییرات آن |
تعداد صفحات | 0 |
نویسنده |
|
مشخصات نشریه | فصلنامه اسلام و سلامت - دانشگاه علوم پزشکی بابل - علمی تخصّصی شماره 1 پیاپی 8 |
تاریخ انتشار | بهار - 1395 |
درجه علمی | ندارد |
زبان | فارسی |
کلید واژه | زنان خانهدار زنان شاغل خانوادههای تهرانی خانواده ایرانی سلامت خانواده تغذیه تهران عادات غذایی زنان مجرد غذا زنان متأهل شاغل زنان متأهل غیر شاغل خانواده معاصر مردان شاغل فست فود سلامت غذایی تغذیه سالم تغذیه خانواده |
چکیده |
سابقه و هدف: انسان معاصر، حاضر است تنها زمان را در تهیه غذا قربانی کند. ازآنجاکه تأثیر آگاهی زنان بهعنوان مدیران غذایی خانواده، از اصول تغذیه سالم، بر سلامت خانواده و سلامت جامعه غیرقابلانکار است لذا این مطالعه در نظر گرفت تأملی بر عوامل موثر بر سلامت غذایی خانواده داشته باشد. مواد و روشها: در این پژوهش، به نمونهگیری به شیوه در دسترس از نمونه 120 نفره از گروه های 30 تا 60 ساله استان تهران بودند که با وجود آگاهی از زیانهای استفاده از فستفود، از مصرف آن ابایی نداشتند. آلفای کرونباخ پرسشنامه، 5/0 بدست آمد. دادهها با نرمافزار Spss16 در دو مرحله به روش شبه آزمایشی مورد آزمون قرار گرفت. یافتهها: بررسی جایگاه غذای آماده در برنامه غذایی گروههای مختلف نشان میدهد مردان شاغل (33/58 درصد) بیش از دو برابر زنان شاغل (28 درصد) و افراد مجرد شاغل بیش از افراد متأهل، زنان شاغل متأهل بیش از زنان خانهدار از غذای آماده در برنامه غذایی خود استفاده میکند. از آنجا که در فرهنگ ما ساماندهی بخش تغذیه خانواده با زنان است، مقایسه درصدها نشان میدهد اگرچه زن خانهدار متأهل کمتر از هر گروه دیگری از غذای فوری استفاده میکنند اما در مجموع، نزدیک به نیمی از شرکتکنندگان باوجود آشنایی با زیانهای استفاده از غذاهای آماده، از مصرف آن ابایی نداشتند. نتیجه گیری: برخلاف نظر گاتک، زنان کمتر از مردها دچار تغییر عادت غذایی میشوند. سلامت غذایی خانوادههای ایرانی در معرض تهدید و حرکت بهسوی مکدونالیزه شدن قرار دارند که تبلیغات مخرب نیز در جذب افراد به سمت غذاهای سریع تأثیر دارد که باید با آن مبارزه کرد. لذا این لزوم سیاستگذاریهای سالم در این رابطه را تبیین میکند. |
کد مقاله | 31670 |
تعداد بازدید | 209 |
|