• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی طرحواره درمانی بر کاهش اضطراب و افسردگی زنان نابارور شهر اراک
تعداد صفحات 5
نویسنده حسن تیموری - محمدمهدی جهانگیری - حجت اله طهماسبیان
مشخصات نشریه فصلنامه سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران شماره 3
تاریخ انتشار پائیز - 1396
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 263-259
زبان فارسی
کلید واژه افسردگی  افسردگی زنان  اضطراب  اضطراب زنان  زنان نابارور  ناباروری زنان  اراک (شهرستان)  ناباروری  طرح‌واره درمانی  
چکیده زمینه: اگرچه در بدو امر ناباروری به عنوان یک اختلال فیزیولوژیک طبقه بندی می شود اما تجربه ناباروری فراتر از یک نارسایی فیزیولوژیک، ابعاد روانی-اجتماعی فوق العاده ای می یابد. این پژوهش با هدف اثربخشی طرح واره درمانی بر کاهش اضطراب و افسردگی زنان نابارور شهر اراک انجام شد.
روش کار: پژوهش حاضر از نوع تجربی با پیش‌آزمون- پس‌آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری، کلیه زنان ناباروری بودند، که در سال 1395 به متخصصین نازایی در شهر اراک مراجعه کرده‌اند. تعداد 30 نفر به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند و سپس بر اساس تخصیص تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه (هر گروه 15 نفر) گمارده شدند. سپس 35 جلسه طرح واره درمانی بر روی گروه آزمایش انجام شد. جهت جمع آوری داده‌ها، از آزمون‌ افسردگی بک و اضطراب بک استفاده شد. داده‌ها با استفاده از تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته‌ها: تفاوت بین میانگین اضطراب و افسردگی، پس از کنترل متغیر پیش آزمون در دو گروه آزمون و گواه معنی دار بود. هم چنین میانگین نمرات اضطراب و افسردگی گروه آزمون نسبت به گروه گواه در مرحله پس آزمون کاهش معنی داری پیدا کرد (001/0 = P).
نتیجه‌گیری: ضروری می رسد که در مداخلات بالینی ناباروری، برنامه ریزی لازم برای مداخله در سطوح شناختی و هیجانی نیز صورت گیرد و بدلیل اثر بخشی طرح واره درمانی بر کاهش افسردگی و اضطراب زنان نابارور، می توان از آن به عنوان درمان تکمیلی در کنار درمان های پزشکی سود جست.

کد مقاله 31640
تعداد بازدید 246

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397