• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان روش‌های استفاده شده برای حفظ و ارتقای سلامت روان در خانم‌های متأهل ایرانی: یک مطالعه کیفی
تعداد صفحات 10
نویسنده منیر برادران افتخاری - آمنه ستاره فروزان - آرش میراب‌زاده - معصومه دژمان - هادی یوسفی
مشخصات نشریه فصلنامه روانپزشکی و روانشناسی بالینی ایران (مصوب وزارت بهداشت) شماره 1 پیاپی 92
تاریخ انتشار بهار - 1397
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 79-70
زبان فارسی
کلید واژه زنان متأهل  تهران  سلامت روانی زنان  مطالعه کیفی  زنان شهر تهران  سلامت روانی  ارتقاء سلامت روان  ارتقاء سلامت  
چکیده اهداف مشکلات سلامت روان در سراسر دنیا شیوع بالایی دارد؛ مخصوصاً درخانم‌ها شایع‌تر است. این مشکلات اثرات بسیار نامطلوبی بر جنبه‌های مختلف زندگی بر جا می‌گذارند. از آنجاکه ارتقای سلامت روان در خانم‌های متأهل به خاطر اهمیت محوری آنان در خانواده، می‌تواند اثرات مستقیم و غیر مستقیم قابل توجهی را بر سلامت روان تک‌تک اعضای خانواده بگذارد، این مطالعه با هدف شناسایی روش‌های استفاده‌شده در خانم‌های متأهل برای حفظ و ارتقای سلامت روان به منظور طراحی مداخلات مناسب طراحی شده است.
مواد و روش ها این مطالعه به صورت کیفی طراحی و اجرا شده است. جامعه آماری این مطالعه شامل خانم‌های متأهل 18 تا 65 ساله ساکن منطقه 22 شهرداری تهران هستند. اطلاعات از طریق مصاحبه عمیق فردی با 15زن متأهل 18 تا 65 ساله تهرانی از طریق نمونه‌گیری هدفمند جمع‌آوری شد. تحلیل داده‌ها بر اساس تجزیه‌وتحلیل محتوا صورت گرفت.
یافته ها به منظور حفظ و ارتقای سلامت روان، در خانم‌های متأهل شهر تهران از چهار شیوه استفاده می‌کنند که شامل تقویت ابعاد معنوی؛ مهارت‌آموزی در زمینه‌های مدیریت استرس، مثبت‌اندیشی، خودکنترلی و حل مسئله؛ دریافت کمک از افراد ذی‌صلاح و برنامه‌ریزی با توجه به اولویت‌ها به منظور پرهیز از یک‌نواختی است.
نتیجه گیری شرکت‌کنندگان تهرانی به منظور حفظ و ارتقای سلامت روان از تقویت ابعاد معنوی، مهارت‌آموزی، برنامه‌ریزی و درنهایت مشاوره استفاده می‌کنند. شرکت‌کنندگان تهرانی از شیوه‌های مقابله با استرس هیجان‌مدار و مسئله‌مدار برای حفظ و ارتقای سلامت روان خود بهره می‌گیرند.

کد مقاله 31604
تعداد بازدید 204

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397