• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان امنیت غذایی و عوامل اقتصادی مرتبط با آن در زنان سالمند روستایی
تعداد صفحات 7
نویسنده مهدی چراغی - نسرین کاظمی
مشخصات نشریه فصلنامه کومش شماره 2 پیاپی 70
تاریخ انتشار بهار - 1397
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 209-203
زبان فارسی
کلید واژه زنان روستایی  سالمندان  امنیت غذایی زنان  دوره سالمندی  سالمندی  ناامنی غذایی  زنجان (شهرستان)  زنان سالمند  عوامل اقتصادی  غذا  امنیت غذایی  
چکیده هدف: در دوره سالمندی نیاز به غذا از جمله نیازهای فیزیولوژیک انسان است که نبود آن هستی این افراد را به خطر می‌اندازد. در این میان دستیابی به امنیت غذایی برای زنان سالمند تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله عوامل اقتصادی قرار دارد. در تحقیق حاضر به تحلیل عوامل اقتصادی مؤثر در امنیت غذایی زنان سالمند پرداخته شده است.
مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر از نوع کاربردی و از نظر ماهیت و روش به صورت توصیفی- تحلیلی می‌باشد. جامعه آماری تحقیق حاضر زنان سالمند روستاهای شهرستان زنجان می‌باشد. 247 نفر از زنان سالمند به روش سیستماتیک انتخاب و پرسش‌نامه با پرسش از زن سالمند تکمیل شد. اگر ابهامی برای پاسخ‌دهی به سوالات ایجاد می‌شد توضیحات تکمیلی ارائه می‌شد. برای محاسبه میزان امنیت غذایی از روش مقیاس ناامنی غذایی (HFIAS) استفاده شده است.
یافته‌ها: نتایج تحقیق نشان می‌دهد، تنها 9/10 درصد زنان سالمند دارای امنیت غذایی بوده و عوامل اقتصادی متراژ مسکن، کیفیت مسکن، میزان اراضی باغ، میزان اراضی آبی، میزان اراضی دیم، میزان پس انداز، کمک‌های مالی فرزندان، تعداد دام کوچک، تعداد دام بزرگ، بار تکفل، برخورداری از تسهیلات بانکی، تعداد مراجعه به شهر و فاصله از مرکز خرید مواد غذایی با امنیت غذایی زنان سالمند روستایی ارتباط داشته است.
نتیجه‌گیری: زنان سالمند در محدوده مورد مطالعه دارای ناامنی غذایی بالایی بوده و مهم‌ترین عامل اقتصادی مرتبط با کاهش ناامنی غذایی زنان سالمند مالکیت بر اراضی دیم و آبی و باغات می‌باشد. جهت کاهش ناامنی غذایی زنان سالمند سیاست‌های تحت پوشش قرار دادن این قشر از سبدهای غذایی متناسب با شرایط سنی و بهبود سلامت روانی آن‌ها باید مدنظر قرار گیرد.

کد مقاله 31564
تعداد بازدید 232

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397