• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی شبکه‌های اجتماعی در فضای مجازی به عنوان یک پدیده اجتماعی نوپدید و تأثیر آن بر کانون خانواده‌ (مطالعه موردی: منطقه 8 شهرستان اهواز)
تعداد صفحات 0
نویسنده بهرام نیک بخش
مشخصات نشریه فصلنامه جامعه، فرهنگ و رسانه - انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات پیاپی 27
تاریخ انتشار تابستان - 1397
درجه علمی علمی - ترویجی
محدوده صفحات 80-62
زبان فارسی
کلید واژه تحولات خانواده  آسیب‌های اجتماعی  سبک زندگی  شبکه‌های اجتماعی  بنیان‌های خانواده  فضای مجازی  آسیب‌های فضای مجازی  کانون خانواده  شبکه‌های اجتماعی مجازی  شبکه‌های مجازی  انزوای فردی  اهواز (شهرستان)  
چکیده ظهور شبکه های نوین ارتباطی در عصر حاضر به همراه تحولاتی که در فضای مجازی بوجود آورده است، بسیاری از کارکردهای خانواده ها را متاثر نموده است. در مباحث آسیب شناختى نهاد خانواده، یکى از محورهاى مهم، بررسى آسیب هاى ناشى از تحولات خانواده در عصر فرااطلاعاتی امروزی است. بنابراین در این پژوهش به بررسی شبکه های اجتماعی در فضای مجازی و تأثیرات آن بر کانون خانواده پرداخته شده است. نمونه آماری پژوهش 300 نفر از شهروندان منطقه 8 شهرستان اهواز است که به صورت خوشه بندی متناسب با حجم گزینش شده اند. فرضیات تحقیق تاثیر شبکه های اجتماعی مجازی را بر روی کانون خانواده بر حسب متغیرهایی نظیر: پرخاشگری، طلاق عاطفی، کاهش حریم خانوادگی، کاهش اعتماد و برخی از متغیرهای زمینه ای سنجیده شده اند. سرانجام با استفاده از نرم افزار spss و از طریق آزمونهایی نظیر رگرسیون ساده، رگرسیون ترتیبی و ضریب همبستگی تفکیکی، داده های جمع آوری شده با ابزار پرسشنامه، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته شد. نتیجتا، پس از آزمون و تحلیل فرضیات، مشاهده گردید که تمام متغیرهای زمینه ای نظیر تحصیلات، شغل و جنس بر محور شبکه های اجتماعی بر بنیان خانواده تاثیر گذار هستند. همچنین متغیرهایی نظیر پرخاشگری، اعتماد و حفظ حریم خانوادگی (در سایه شبکه های اجتماعی مجازی)، اعضای خانواده را بصورت معنادار تحت تاثیر خود قرار داده اند. در پایان نیز بین متغیر طلاق عاطفی و تاثیرگذاری شبکه های اجتماعی بر بنیان خانوده ارتباطی وجود نداشت.

کد مقاله 31441
تعداد بازدید 188

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397