• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان بررسی ابعاد حضور زنان در اجتماع و راهکارهای رسیدن به فرهنگ مطلوب (مطالعه‌ای با رویکرد مهندسی فرهنگی)
تعداد صفحات 0
نویسنده مهسا لاریجانی - اکرم علیمردانی - طاهره نوری کناشک
مشخصات نشریه فصلنامه جامعه، فرهنگ و رسانه - انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات پیاپی 26
تاریخ انتشار بهار - 1397
درجه علمی علمی - ترویجی
محدوده صفحات 90-76
زبان فارسی
کلید واژه حضور زنان  زن در اجتماع  مهندسی فرهنگی  فرهنگ مطلوب  فرهنگ آرمانی  فرهنگ موجود  فرهنگ هدف  
چکیده امروزه حضور زنان در عرصه های اجتماعی و عمومی به واسطه نوگرایی افزون تر شده است؛ اما فرهنگ پدیده ای پویا است و امری ثابت و لایتغیر نیست، می توان با شناخت الگوهای تحول فرهنگ، در جهت مدیریت و ساماندهی آن تلاش نمود، در این میان، مهندسی فرهنگی ابزاری کارآمد برای برنامه ریزی و مدیریت تغییرات فرهنگی است.
این مقاله با رویکرد مهندسی، حضور زنان در اجتماع را، در سه سطح فرهنگ آرمانی، فرهنگ موجود و فرهنگ هدف مورد مداقه قرار می دهد. این مقاله از نوع توصیفی است که با استفاده از روش کیفی و تکنیک‌های مطالعه اسنادی و تحلیل محتوای بدست آمده است. نتایج نشان می‌دهد در سطح آرمانها و اندیشه های اسلامی نقش آفرینی زنان علاوه بر حوزه خانواده در عرصه های اجتماعی نیز به رسمیت شناخته شده است. تحلیل محتوای سخنرانی ها نیز نشان می‌دهد که در سطح وضعیت موجود نقاط قوت حضور زنان شامل افزایش تحصیلات، افزایش فعالیتهای علمی، اقتصادی و کارآفرینی؛ نقاط ضعف شامل افزایش اقتضائات نقشی چندگانه، مصرف گرایی، تعارض های ارزشی و نگرشی، فرصتها شامل توجه به نقش آفرینی زنان در عرصه های اجتماعی در قانون اساسی و سخنان مقام معظم رهبری و در نهایت تهدیدات شامل بحران هویت زنان، حاکمیت نگرش مردسالار در جامعه، انحرافات زنان و مسئله اشتغال آنها است. راهکارهای رسیدن به فرهنگ هدف شامل توجه به تغییرات موجود در جامعه، سیاستگذاری مورد وفاق، تعامل نهادهای مختلف، عدم خنثی سازی فعالیت ها و نظارت دولت می باشد.

کد مقاله 31378
تعداد بازدید 165

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397