• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان اثربخشی مداخله معنوی بر تاب‌آوری فردی و اجتماعی زنان قربانی خشونت خانگی
تعداد صفحات 11
نویسنده پرویز پرزور - مسلم عباسی - احمد شجاعی
مشخصات نشریه فصلنامه روانشناسی بالینی (مصوب وزارت علوم) سال 10 شماره 2 پیاپی 38
تاریخ انتشار تابستان - 1397
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 105-95
زبان فارسی
کلید واژه خشونت خانگی  خشونت خانگی علیه زنان  باورهای مذهبی  مداخله آموزشی  زنان خشونت دیده  تاب‌آوری فردی  تاب‌آوری  مداخله معنوی  تاب‌آوری اجتماعی  
چکیده مقدمه: مطالعات گذشته نشان داده است که خشونت ارتباط زیادى با تاب­ آوری در افراد دارد. لذا هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آموزش مداخله معنوی بر تاب آوری فردی و اجتماعی زنان قربانی خشونت خانگی بود.
روش: مطالعه حاضر یک تحقیق نیمه آزمایشی با طرح پیش ­آزمون و پس­ آزمون بود که بر روی زنان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی شهر شیراز در سال 1395 انجام شد. نمونه پژوهش شامل 40 نفر از زنان قربانی خشونت خانگی بود که به روش نمونه­ گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه گمارده شدند (هر گروه 20 نفر). ابزار جمع­ آوری اطلاعات، پرسشنامه­ تاب­ آوری فرایبورگ و همکاران (RSA) بود. مداخله آموزشی در 8 جلسه 90 دقیقه­ ای با روش بحث گروهی و توزیع جزوه آموزشی برگزار شد. 15 روز بعد از مداخله آموزشی، پس ­آزمون برگزار گردید و داده­ ها به روش تحلیل کوواریانس چندمتغیری مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که آموزش مداخله­ معنوی باعث افزایش معنادار میانگین نمرات تاب­ آوری زنان گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل شده است. میانگین مؤلفه­ های تاب­ آوری فردی و اجتماعی نیز بطور معنادار افزایش یافتند.
نتیجه‌گیری: آموزش باورهای مذهبی از طریق مداخله معنوی می تواند تاب­ آوری فردی و اجتماعی زنان خشونت دیده را بهبود بخشد و برای آنان توصیه می شود.

کد مقاله 31312
تعداد بازدید 252

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397