• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تبیین جامعه‌شناختی مؤلفه‌های اجتماعی و فرهنگی مرتبط با خانواده گرایی (مورد مطالعه: استان کهگیلویه و بویراحمد)
تعداد صفحات 34
نویسنده حسین حسینی - رضا اسماعیلی - اصغر محمدی
مشخصات نشریه فصلنامه علوم اجتماعی - دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شوشتر - مصوب دانشگاه آزاد سال 12 شماره 3 پیاپی 42
تاریخ انتشار پائیز - 1397
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 170-137
زبان فارسی
کلید واژه تعلق اجتماعی  هویت اجتماعی  نوگرایی  دینداری  سبک زندگی  تبیین جامعه‌شناختی  مؤلفه‌های اجتماعی  خانواده‌گرایی  سرمایه اجتماعی  مؤلفه‌های فرهنگ  کهگیلویه و بویراحمد (استان)  
چکیده در فرایند گذار جامعه ایران از سنتی به مدرن عناصر ساختار فرهنگی جامعه در هم شکسته شده اند. خانواده گرایی یکی از عناصر سنتی ساختار فرهنگی است که در جامعه ما اهمیت فراوان دارد و یکی از مهمترین ارزش های وابسته به فرهنگ در هر جامعه است که به الگویی از سازمان اجتماعی اشاره می کند و به عنوان بخشی از یک نگاه سنتی جامعه است که بر نگرشهای وفاداری، اعتماد و همکاری در بین گروه خانواده تاکید می کند. چهارچوب نظری با استفاده از تبیین های ساختاری (نظریه مدرنیزاسیون، گذار جمعیتی دوم) و تبیین های ایده ای و ارزشی (نظریه ایده الیسم توسعه، دگرگونی ارزشهای اینگلهارت) می باشد. روش تحقیق پیمایشی بوده و جامعه آماری، متشکل از مردان و زنانی ساکن در سه شهر که خانواده را تجربه نمودند. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران برای جمعیت های بزرگ، 420 نفر محاسبه و بر اساس نمونه گیری سهمیه ای متناسب با تعداد خانواده ها در شهر محل سکونت انتخاب شده اند. داده ها با کمک پرسشنامه جمع آوری شده و با استفاده از نرم افزار spss و Amos و اندازه گیری ضریب همبستگی و تاثیر نتایج داد که میزان خانواده گرایی در سه شهر بالا می باشد و از شش فرضیه‌ی مورد بررسی نتایج حاصله نشان می‌دهد که هر شش متغیر سرمایه اجتماعی و دینداری، سبک زندگی، تعلق اجتماعی و نوگرایی و هویت اجتماعی رابطه معنادار با خانواده گرایی داشته‌اند.

کد مقاله 31306
تعداد بازدید 219

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397