• صفحه‌نخست
  • بانک اطلاعات علمی
  • کتابخانه
  • ارتباط با ما
    شماره‌های تماس

    مرکز قم
    تلفـن: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    فکس: ۱۳-۳۲۹۰۷۶۱۰ (۰۲۵)
    سامانه‌پیامکی: ۳۰۰۰۱۲۳۰۰۱۱۰۲۰
    خیابان جمهوری، میدان سپاه، بطرف ریل، پلاک ۵۰

    مرکز تهران
    تلفـن: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    فکس: ۸۸۹۸۳۹۴۴   (۰۲۱)
    بلوارکشاورز،خیابان نادری،ک حجت‌دوست،پ ۵۶
ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان سرمایه اجتماعی و گرایش به فرار از خانه دختران دبیرستانی نقش واسطه‌ای خوش بینی و امیدواری
تعداد صفحات 21
نویسنده فاطمه عرب‌یارمحمدی - طاهره الهی
مشخصات نشریه فصلنامه پژوهش‌های روان‌شناسی اجتماعی (مصوب وزارت علوم) پیاپی 27
تاریخ انتشار پائیز - 1396
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 121-101
زبان فارسی
کلید واژه دختران نوجوان  فرار از منزل  فرار دختران  امید  سرمایه اجتماعی  دانش‌آموزان دختر دبیرستانی  گرایش به فرار از خانه  خوش بینی دختران   خوش‌ بینی   
چکیده مقدمه: فرار از منزل نوجوانان یکی از معضلات گریبان ­گیر خانواده­ ها و جوامع امروزی است. نوجوان بدون توجه به عواقب آتی این عمل و صرفاً برای خلاصی از مشکلات درون خانواده اقدام به فرار از منزل می­کند و با این عمل، مشکلات بیشتری را هم برای خود و هم برای جامعه ایجاد می­کند. از این­ رو لازم است عوامل مؤثر در پیشگیری از آن شناسایی شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش سرمایه اجتماعی، در گرایش به فرار از منزل دختران دبیرستانی، با مدنظر قرار دادن نقش واسطه­ ای متغیرهای روان­شناختیِ امیدواری و خوش­ بینی، انجام شد.
روش: پژوهش حاضر با روش همبستگی بر روی 350 نفر از دانش­ آموزان دبیرستان­ های دخترانه شهر تهران، انجام شد. آزمودنی­ها با روش نمونه­ گیری تصادفی خوشه­ ای چندمرحله­ ای انتخاب و به پرسش­نامه­ های سرمایه اجتماعی دلاویز (1384)، گرایش به فرار از منزل افراسیابی (1390)، خوش­ بینی شایر و کارور (1985) و امیدواری اسنایدر (1991) پاسخ دادند. تحلیل عاملی ابزارهای تحقیق انجام شد و بعد از حذف گویه­ های با بار عاملی غیرمعنی­ دار، مدل پیشنهادی پژوهش با استفاده از نرم­ افزار LISREL و روش تحلیل مسیر بررسی شد.
یافته­ ها: نتایج نشان داد که اثر مستقیم سرمایه اجتماعی بر امیدواری، خوش­ بینی و گرایش به فرار از منزل (به ترتیب 50/0، 52/0 و 26/0-) و اثر خوش­ بینی و امیدواری بر گرایش به فرار از منزل (به ترتیب 25/0- و 19/0-) معنادار می­ باشد. همچنین نتایج، نقش واسطه­ ای معنادار خوش­ بینی و امیدواری را، در رابطه بین سرمایه اجتماعی و گرایش به فرار از منزل، نشان دادند و مدل پیشنهادی پژوهش، از برازندگی مطلوب برخوردار بود.
نتیجه­ گیری: بر اساس یافته­ های حاضر می­توان نتیجه گرفت که با افزایش سرمایه اجتماعی می­توان گرایش به فرار از خانه را در دختران کاهش داد و نیز با تقویت امیدواری و خوش­ بینی، هم به صورت مستقیم می­توان از گرایش به فرار دختران کاست، و هم به صورت غیرمستقیم، تأثیر سرمایه اجتماعی را در پیشگیری از فرار، افزایش داد.

کد مقاله 30837
تعداد بازدید 218

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397