ورود
عضویت
بانــک‌اطلاعــات‌علمــی‌
عنوان تبیین اختلال فزون کنشی جنسی بر اساس الگوی پنج عاملی شخصیت در دانشجویان
تعداد صفحات 7
نویسنده سولماز دینی - مریم حسین آبادی - سید قاسم سیدهاشمی
مشخصات نشریه فصلنامه تحقیقات علوم رفتاری (مصوب وزارت بهداشت) شماره 1
تاریخ انتشار 1397
درجه علمی علمی - پژوهشی
محدوده صفحات 114-108
زبان فارسی
کلید واژه شخصیت  ایران  وظیفه‌شناسی  روان نژندی  رفتارهای جنسی  دانشجویان پسر  پنج عامل شخصیت  اختلال کنش جنسی  توافق‌جویی  اختلال فزون کنشی جنسی  روان‌نژندگرایی  
چکیده زمینه و هدف: اختلال فزون‌کنشی جنسی (Hypersexual disorder یا HD)، به تلاش‌هاي ناموفق متعدد افراد براي كنترل يا كاهش مدت زمان صرف شده، درگیر شدن در تخيلات، تمايلات و رفتارهاي جنسي تعریف می‌شود که در پاسخ به حالات خلقي ملال‌آور يا رويدادهاي استرس‌زا می‌باشد. پژوهش حاضر با هدف پیش‌بینی اختلال HD در دانشجویان بر اساس الگوی پنج عاملی شخصیت (Five-factor model of personality یا FFM) انجام شد.
مواد و روش‌ها: این مطالعه از نوع توصیفی بود که در آن 320 دانشجوی پسر دانشگاه شهید مدنی آذربایجان در سال تحصیلی 96-1395 به شیوه نمونه‌گیری تصادفی خوشه‌ای چند مرحله‌ای بر اساس دانشکده و کلاس انتخاب شدند و پرسش‌نامه رفتار فزون‌کنشی جنسی (Hypersexual Behavior Inventory یا HBI) و سیاهه شخصیتی NEO (NEO Personality Inventory) را تکمیل نمودند. داده‌ها با استفاده از آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار)، آزمون‌ همبستگی Pearson و تحلیل Multiple linear regression مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: ارتباط منفی و معنی‌داری بین HD با ابعاد توافق‌جویی (01/0 > P ، 29/0- = P) و وظیفه‌شناسی (05/0 > P، 12/0 = P) وجود داشت، اما این اختلال با بعد روان‌نژندگرایی (01/0 > P، 46/0 = P) رابطه مثبت و معنی‌داری را نشان داد. الگوی FFM، اختلال HD دانشجویان را با توان مطلوبی پیش‌‌بینی کرد (2R: 9/23 درصد). همچنین، ابعاد شخصیتی توافق‌جویی و روان‌نژندگرایی قادر به پیش‌بینی واریانس HD در دانشجویان بود.
نتيجه‌گيري: نتایج به دست آمده، ضرورت توجه به ابعاد شخصیتی توافق‌جویی و روان‌نژندگرایی را در اختلال HD دانشجویان نشان می‌دهد.

کد مقاله 30741
تعداد بازدید 221

 
نام
نام خانوادگی *
ایمیل

کد امنیتی *

*





پژوهشکده زن و خانواده با هدف تبیین دیدگاه نظام‌مند دین پیرامون مسائل زن و خانواده، تعمیق پژوهش‌ها و کارشناسی‌های دینی و پاسخ‌گویی به نیازهای تئوریک و دفاع از مرزهای اعتقادی در این حوزه توسط مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در سال 1377 تاسیس گردید. ادامه ...
کلیه حقوق و امتیازات متعلق به پژوهشکده زن و خانواده می باشد.
Wrc.ir © 1380 - 1397